Tüm dünyanın konuştuğu düğüne dair en sansasyonel bilgi nikah metnine yapılan ince rötuşla ilgili oldu. Kate, iddialara göre 350 yıllık nikah yemin metninde geçen 'her koşulda kocama itaat edeceğim' ifadelerini çıkarttırarak yerine aşk ve sadakati koydu

İngiltere, Kate Middleton'ın kraliyet düğününde içinde "eşe itaat" tanımının geçtiği ve 1662 yılından bu yana tüm gelinlerin ettiği yemini edip etmeyeceğini tartışıyor. Middleton'ın bunun yerine, Prenses Diana'nın da yaptığı gibi "aşk, eşinin rahatı, onuru ve aile kurumunun muhafazası" tanımlarının geçtiği bir evlilik yemini edeceği iddia ediliyor. Konuyla ilgili yapılan yorumlarda Middleton'ın bu yemini etmemesi desteklenirken, nikahlarda "itaat" yemini edilmesinin artık geçmişte kaldığı belirtiliyor. İngiltere'nin Canterbury kenti Başpiskoposu Rowan Williams, bu yeminin aile içi şiddeti desteklediğini, bu yüzden de kullanılmaması gerektiğini ekliyor. Kate, ayrıca kraliyet ailesinin en yaşlı gelini olacak. 29 Nisan'daki düğüne dair detaylar:
-30 bin: Kraliyet Düğünü sayesinde yapılan reklam sonucu deniz aşırı gelecek 30 bin turistin daha İngiltere'yi ziyaret etmesi bekleniyor. 2012 yılında Londra'da düzenlenecek Yaz Olimpiyatları ile birleşince bu sayının 30 milyon turisti bulacağı düşünülüyor.
-40 milyon pound: Kate ve William'ın düğününü görebilmek için İngiltere'ye gelen turistler ülke ekonomisine 40 milyon Sterlin kazandıracak.
-4 bin 400 sterlin: Middleton ailesi evliliğe günler kala bir aile arması oluşturdu. Arma 4 bin 400 sterline mal olurken, üzerinde Kate ve iki kız kardeşini temsil eden üç meşe dalı bulunuyor.
-16 sterlin: Düğünün yapılacağı kiliseyi görmek isteyen turistler sadece 16 sterline bu ziyareti gerçekleştirebiliyor.
-162 milyon: Google'a göre Kraliyet Düğünü için açılan web sayfalarının sayısı 162 milyona ulaştı.
-% 266: Şubat 2011'den bu yana İngiltere seyahati için rezervasyon yaptıranların oranı oranı yüzde 266 arttı.
-5 bin 500: Düğün günü Londra sokaklarında tam 5 bin 500 sokak partisi düzenlenecek.
-1500: Düğün gününde tam 1500 sokak trafiğe kapatılacak.
-1900: Düğüne 1900 kişi davet edildi. Bunların 50'si İngiltere Kraliyet ailesinden, 40'ı ise yabancı kraliyet ailelerinden. Kraliçe tarafından organize edilen öğle resepsiyonuna 650 kişi katılırken, Galler Prensi'nin verdiği akşam yemeği davetine de 300 kişi katılacak.
-2 milyar: Youtube üzerinden yayınlanacak düğünü dünya çapında 2 milyar kişinin izlemesi bekleniyor.
-18: Geçit töreninde 18 at bulunacak.
-4 bin ton: Düğün sonrasında 4 bin ton ağırlığında çöp oluşacağı
söyleniyor.


Düğüne davet edilen en ünlü isimler

Düğüne David-Victoria Beckham çifti, Elton John ve Guy Ritchie davet edildi. Ancak ABD Başkanı Barack Obama ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy es geçildi. Kraliyet Düğünü'ne çağırılan en ilginç isim ise "Mr. Bean" filminin başrol oyuncusu Rowan Atkinson oldu. Davetliler arasında İspanya Kralı, Bahreyn Prensi, Belçika Prensi Philippe ve Prensesi Mathilde, Brunei Sultanı ve Danimarka Kraliçesi gibi isimler de bulunuyor.

 
Kate Middleton, William ile verdiği bir basın toplantısında "Catherine" adıyla çağırılmak istediğini söyledi.
Prens William 25 yaşından önce evlenseydi, Kraliçe II. Elizebath'in rızasını alması gerekiyordu.
Kamboçya Kralı Norodom Sihamoni davet edildiği kraliyet düğününe, kraliyet işleri nedeniyle katılamayacağını açıkladı.
Prens William ve Kate Middleton düğün gecelerini Buckingham Sarayı'nda geçirecek. Daha önceki kraliyet çiftleri düğün gecelerini Londra dışında geçirmişti.
Prens William nikahtan önceki son 20 dakikayı kardeşi Prens Harry ile geçirecek. Middleton'ın gelinliğini nikahtan önce görmemesi için prensin yakınındaki tüm televizyonlar kapatılacak.
Kate kraliyetin en yaşlı gelini olacak.
Düğün masraflarının tamamı, Middleton ailesinin gizli bir bağışı dışında Kraliyet Ailesi tarafından ödenecek.
ABD Başkanı Barack Obama ve İngiliz müzik grubu The Beatles gibi isimlerin de portrelerini yapan ünlü Amerikalı sanatçı George Vlosic (30), Kate Middleton ve Prens William'ın portresini tam 80 saatte bitirdi.
10 İngiliz'den 7'si Kraliyet Düğünü'nün İngiltere için yararlı olacağını düşünüyor.
Bahisçiler Kraliyet Düğünü'nde Kate Middleton'ın saçının nasıl olacağı konusunda iddiaya girdi. Buna göre, Middleton'ın saçını yukardan toplamasına 1'e 4 verilirken, aşağıdan toplamasına 5'e 1, yarım toplamasına ise 6'ya 1 veriliyor.
Düğünde iki adet pasta olacak. Biri meyveli ve kremalıyken, Prens William'ın özel isteği olan diğer pasta çikolatalı olarak hazırlanacak.
Prens William ve Kate Middleton'a düğün hediyesi vermek isteyenler buna özel kurulan bir internet sitesinde bulunan listedeki hayır kurumlarına bağış yapabilecek.