Aydın"da düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı etkinliklerinde Vali Hüseyin Avni Coş tarafından mesleğinde 35 yılı geride bırakan hekimler arasında yer alan ADÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yenigün, gurur ve mutluluğu bir arada yaşamıştı. Meslekte 35 yılı geride bırakan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yenigün, sağlığına kavuşturduğu çocuklar yanında yetiştirdiği yüzlerce öğrenciyle de bu ödülü almaya hak kazanmıştı.
Hayatını mesleğine ve çok sevdiği çocuklara adayan ve Allerji Anabilim Dalı Başkanlığını da yürüten Ayşe Yenigün, Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinde sürdürdüğü görevini uzun yıllar devam ettirmeyi hedefliyor. Yenigün; dünyada ve Türkiye"de hızla artan alerjik rahatsızlıklar konusunda uzman bir isim. Çocuk hastalıklarında olduğu kadar allerji konusunda da uzmanlaşan Yenigün, dünyanın ve Türkiye"nin dört bir yanından gelen hastaları tedavi ediyor. Yeni hastane binasında sadece çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında değil alerji alanında da uzman yetiştiren ekibin lideri Yenigün, Aydın ve çevresinde son yıllarda hızla artan alerji vakaları konusunda gerek hekimleri gerekse halkı bilinçlendiriyor.
ÖDÜLLÜ BİLİMSEL ÇALIŞMALARLA DİKKAT ÇEKİYOR
Yenigün, İzmir"de Anne Sütü Epidemiyolojisi 1993 yılı Wyeth Nutritional VI. Bilimsel Araştırma Yarışmasında birincilik ödülü sahibi. İnfantil Kolikli Bebek Dışkılarında Lökotrien ve HETE Düzeyi Wyeth 1991 ödülünün de sahibi olan Yenigün, 2004 yılında TÜBİTAK Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Programı çerçevesinde Yayın Teşvik Değerlendirme Komisyonu tarafından teşvik ödülüne de layık görüldü. Prof. Dr. Yenigün, 2008 yılı Allerjik Hastalıklar ve Astım Kongresinde “Türk Astımlı Çocuklarda İnterlökin-1 Reseptör Antagonisti Genindeki Variable Of Tandem Repeat (VNTR) Polimorfizmlerinin Astımla İlişkisi” çalışmasıyla en başarılı 2. poster sunumu Ödülünün de sahibi. Yenigün"ün İngilizce 10 yayını, uluslararası toplantılarda sunulan 25 bildirisi, ulusal hakemli dergilerde yayınlanan 57 makalesi ve ulusal kongrelerde sunduğu 62 bildirisi bulunuyor.
YENİ HASTANE BİNASI İLE HEDEFLERİNİ BÜYÜTTÜ
Çocuk hastalıkları ve allerjik rahatsızlıklar konusunda yeni çalışmalara imza atmaya hazırlanan Yenigün, yeni hastane binasına taşındıktan sonra hedeflerini büyüttü. Yeni binayla daha çok hastaya hizmet verecek olmalarının mutluluğunu yaşayan Yenigün, yatak yetersizliği sebebiyle hasta kabul etmeme devrinin bitmesinden son derece memnun. Yoğun çalışma temposunu seven, hastaları ve öğrencileriyle sürekli iç içe olan Yenigün, alınan yeni cihazların da yardımıyla, daha önce yapılamayan pek çok tetkikin yapılabilecek olduğunu müjdeliyor. Birçok solunum yolu hastalığının tanı ve tedavisini mümkün kılan pediatrik fleksibl bronskopiye ihtiyaç duyduklarını söyleyen Yenigün, yeni kadrolara ihtiyaç duyulduğunun da altını çiziyor.
Pediatrinin Çocuk Allerji Imniyoloji, Çocuk Nefrolojisi, Çocuk Kardiyolojisi, Çocuk Neroloji, Çocuk Onkoloji, Çocuk Endokrini, Yeni Doğan gibi birçok yan daldan oluştuğunu ve geniş yelpazedeki bilim dallarıyla hastalara hizmet verdiklerini söyleyen Yenigün, eksik olan yan dalları da zamanla açacaklarını vurguluyor. Yenigün açılması planlanan anabilim dallarını ise şöyle sıralıyor; Gastroenteroloji, Metabolizma Enfeksiyon Hastalıkları, Yoğun Bakım, Acil Hekimlik.