Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’da son günlerde şapkalı bir şekilde gece geç saatlerde dükkanlara girerek hırsızlık yapan U.K. (26), son olarak girdiği kafede güvenlik kamerasına yakalanarak kimliği tespit edildi.

U.K.’yi takibe alan Asayiş şube ekipleri, U.K.’nin Kastamonu’dan Nevşehir’e gittiğini tespit etti. Burada da önceki gece yine şapkalı bir şekilde dükkana girerek hırsızlık yapmak isteyen U.K., Kastamonu ve Nevşehir’deki emniyet güçleri tarafından operasyon düzenlendi.

U.K.’yi hırsızlık yapmak üzereyken yakalan emniyet güçleri, daha sonra ifadesi alınmak üzere Kastamonu Emniyet Müdürlüğüne getirdi. Burada işlemleri tamamlanan U.K., daha sonra hakim karşısına çıktı. Daha önceden de çok sayıda hırsızlık olayına adının karıştığı tespit edilen U.K., mahkeme tarafından tutuklanarak Kastamonu Cezaevi’ne gönderildi.

Van’ın Erciş ilçesinde yaşayan U.K. adlı şahsın, yaşanan deprem felaketinin ardından aralarında Kastamonu’nun da bulunduğu 35 kentte ev ve iş yerlerinden para, cep telefonu ve bilgisayar çaldığı belirlendi. U.K.’nin gerçekleştirdiği hırsızlıklarla elde ettiği malzemeleri ucuz fiyata sattığı belirtildi.