Samsun’da, geçen yıl 35 bin lira alacağını ödemediği için tartıştığı kardeşi 48 yaşındaki Sami Gündüz’ü öldürüp, yengesi 46 yaşındaki Nurşen Gündüz’ü yaraladığı suçlamasıyla tutuklu yargılanan 50 yaşındaki Selami Gündüz hakkında 41 yıla kadar hapis cezası istendi.

Olay, geçen yıl Mart ayında merkez İlkadım İlçesi Kökçüoğlu Mahalllesi’nde meydana geldi. Ortak olarak market işleten ve toptan gıda satan işyerleri de bulunan Sami Gündüz ile muhasebeci olan ağabeyi Selami Gündüz, geçen yıl anlaşamayarak ayrıldı. Mal varlıklarının bölüşülmesi konusunda iki kardeş arasında anlaşmazlık çıktı. Selami Gündüz, 35 bin TL alacağı olduğunu ileri sürerek kardeşiyle bu konuyu konuşmak üzere markete gitti. Selami Gündüz, markette bulunan müşterilerin gitmesini bekledikten sonra kardeşine "Aç şu hesapları bir bakalım" dedi.

Sami Gündüz, ağabeyinin bu teklifini kabul etmeyip, iddiaya göre "S.... git buradan" dedi. Bunun üzerine tabancasını çıkaran Selami Gündüz, kardeşi Sami Gündüz’e kurşun yağdırdı. Selami Gündüz, bu sırada markette bulunan ve kendisini engellemeye çalışan yengesi Nurşen Gündüz’ü karnından yaraladıktan sonra otomobiline binerek kaçtı.

Ağır yaralanan çift, Gazi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücuduna 7 kurşun isabet eden Sami Gündüz kurtarılamazken, karnına 1 kurşun isabet eden eşi Nurşen Gündüz tedavi alıltına alındı.

Kaçan Selami Gündüz ise polis tarafından yakalandıktan sonra tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Hakkında Samsun 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne ’kardeşini öldürmek’ten ağırlaştırılmış ömür boyu, ’yengesini öldürmeye teşebbüs etmek’ten de ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Selami Gündüz, bugünkü duruşmada verdiği ifadesinde kardeşinin kendisini kandırdığını söyledi.

Sanık Selami Gündüz, olaydan birkaç gün önce kardeşinin kendisini dövdüğünü söyleyerek, "Kendisi işsiz gezerken ben bu marketi 1995 yılında yaptım. O işletiyordu. 1999 yılında bir arkadaşıma kefil oldum. Arkadaşım borcunu ödeyemeyince üzerime olan mal varlığımın hepsini kardeşime devrettim. Sonra ayrılmaya karar verdik. Ancak kardeşim bana ait olan malları vermek istemiyordu. Araya aile büyükleri girdi anlaşma yaptık. Ancak anlaşmaya yine sadık kalmadı. Olay günü de yanına gittim. ’Hesapları çıkar da bir daha konuşalım’ dedim. ’Ne hesabı s..... git buradan, senin bana borcun var’ deyip göğsüme vurdu. Küfür ve hakaret ediyordu. Ben de silahımı çekip ayaklarına doğru ateş ettim. O sıra kafama bir darbe aldım. Bakmadan oraya da ateş ettim. Yengem olduğunu görünce ateşi kestim" dedi.

Daha önceki celselere katılan ve olayda yaralanan Nurşen Gündüz ise sanığın hiçbir şey söylemeden markete dalıp eşini vurduğunu belirterek, "Elini omzuna koydu. Sessizce bir şey söyledi. Sonra geri çekildi ve ateş etti. Engel olmaya çalışınca da bana ateş etti" diye konuştu.

41 YILA CEZA İSTENDİ

Cumhuriyet savcısı, mütalaasında iki kardeş arasında alacak verecek meselesi olduğunu ve ölen Sami Gündüz’ün sanığa tartışma sırasında "S.... git" diye konuştuğunu belirterek, Selami Gündüz’ün haksız tahrik altında kardeşini öldürdüğünü ileri sürüp ağırlaştırılmış müebbet hapis yerine 24 yıla kadar hapis cezasıyla, yengesini öldürmeye teşebbüs ettiği için de 15 yıla kadar ve ruhsatsız silah bulundurmak suçundan ise 2 yıl olmak üzere toplam 41 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Sanık ve avukatı son savunmalarını hazırlamak için süre talep edince mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.