İZMİR"in Konak İlçesi Üçkuyular semtinde 4 yıl önce, animatör Tolga Özserbest"i oturduğu apartmanın girişinde bıçaklayarak öldürdüğü ve cep telefonunu gasp ettiği iddiasıyla 34 ay tutuklu kaldıktan sonra beraat eden Oktay Konaksever, mahkemeye başvurmaya hazırlanıyor. Konaksever, istediği sonucu alamaması durumunda davasını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi"ne taşıyacağını belirterek şunları söyledi:

"Kimseye anlatamadım"

“Ben masum olduğumu biliyordum ama bunu kimseye anlatamıyordum. Buca"da 18 ay, Nazilli Cezaevi"nde ise 16 ay kaldım. Oralarda ne çile çektiğimi bir ben bir de ailem bilir. Allah düşmanımı oraya düşürmesin. Babamın kalp kapakçığı değişti. Annemin gözleri kör oldu. Bu olaydan önce aileme ben bakıyordum, cezaevine girince zor günler yaşadılar. Adaletin elbet birgün tecelli edeceğine inandım. Ama yüreğim hala buruk. Çünkü asıl katiller dışarıda. Onlar yakalanmadıkça ben de rahat uyuyamayacağım. Sevdiğim kızı ailesi, "katilim" diye vermiyordu. Devlet beni 34 ay cezaevinde yatırdı. Şimdi, Ferhan Şensoy"un "Pardon" filmi gibi beraatime karar verildi. Bir insanın hayatı bu kadar ucuz mu? Deliller toplanmadan bir insana nasıl "katil" damgası vurursunuz?”

Konaksever"in avukatı Yalçın Yılmaz da “Geç de olsa müvekilimin suçsuz olduğu ortaya çıktı. Müvekilimin çalınan 34 ayı için 50 bini maddi, 200 bini manevi toplam 250 bin lira tazminat istemiyle Maliye Hazinesi"ne dava açacağım. Türkiye"de sonuç alamazsak, iç hukuk yolları tükenirse, AHİM"e gedeceğiz” dedi.

“Oğlunuz olabilir miyim”

Oktay Konaksever, öldürülen Tolga Özserbest"in annesi Hülya Sarısoy"un yanına gidip elini öptü. Konaksever, acılı anne Sarısoy"a sarılıp, “Sizin oğlunuz olabalir miyim?” diye sordu. Anne Sarısoy da başından beri oğlunu öldürmediğine inandığı Konaksever"e “Bundan böyle sen benim oğlumsun. Bugünden itibaren yeni bir oğlum oldu” diyerek gözyaşı döktü.
250 BİN TL TAZMİNAT İSTİYOR

Oktay Konaksever, Bağımsız Yargı ve Danıştay Anıtı"nın önünde “Hayatımı zindana çevirenlerden hesap soracağım” dedi.

Vatan