Tedavi gördüğü rahatsızlığı nedeniyle önceki gün Aydın"dan İzmir"e sevk edilen hasta, solunum cihazının başka bir ihtiyaç sahibine tahsis edilmesi nedeniyle Aydın"a geri gönderildi.

Bundan 33 yıl Bursa"da geçirdiği trafik kazası sonrası Özel Çekirge Hastanesi morguna öldü diye kaldırılan Bahattin Yıldız"ı kardeşleri son kez görmek için morga girdi. Morgda Bahattin Yıldız"ın yaşadığını fark eden kardeşleri öldü diye arkasından yas tuttukları kardeşlerinin hayata dönmesiyle sevindi. Aradan geçen 33 yılın ardından Bahattin Yıldız, bugünlerde takrar hastanelerle başı ağrıyor. Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesinde 1,5 aydır karaciğer yetmezliğine bağlı siroz hastalığı nedeniyle tedavi gören 65 yaşındaki Bahattin Yıldız"a yapılan muamele yakınlarını çileden çıkardı.
ADÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde 1,5 aydır tedavi gören Bahattin yıldız 4 gün önce yoğun bakım servisine kaldırıldı. Yoğun bakımda solunum cihazına bağlı yaşam mücadelesi veren Yıldız, doktoru Prof. Dr. H.Y. tarafından İzmir E.Ü. Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Yakınlarının karşı çıkmasına rağmen, İzmir"deki hastanede hastaya daha iyi şartlarda müdahaleler yapılacağını ve karaciğer nakli ile tekrar yaşama dönme umudu olduğunu söyleyen H.Y., “Ben İzmir"de her şeyi ayarladım. Hastayı bekliyorlar. Ben kimseyi dinlemiyorum. Hastanızı İzmir"e gönderiyorum” dedi.

Tam teşekküllü ambulansla İzmir"e giden hasta Bahattin Yıldız, E.Ü Tıp Fakültesi"ndeki solunum cihazının daha acil bir hastaya tahsis edilmesi nedeniyle geri gönderildi. Hastalarının Aydın"a geri geleceğini öğrenen hasta yakınları ADÜ Tıp Fakültesi Hastanesine geldi. Hastanın ADÜ"ye gelişi sırasında sinir krizleri geçiren Bahattin Yıldız"ın yakınları hastalarına İzmir"e gönderen doktora tepki gösterdiler.

"OLAYIN SORUMLULARINDAN ŞİKAYETÇİ OLACAĞIZ"

Yoğun bakım hastasını olmasına rağmen babasının normal odaya yatırılmasına tepki gösteren Baki Yıldız, telefonla doktorlarını ulaşmak istediklerini fakat bir türlü ulaşamadıklarını iddia etti. Yıldız, “Doktorumuz bizi İzmir"e her şey hazır diye gönderdi. İzmir"e gittiğimizde doktorumuzun Ege Üniversitesine eksik bilgi verdiğini öğrendik. Ege Üniversitesi doktorları, "Burada hastaya takacağımız solunum cihazları dolu. Bize solunum cihazına bağlı olduğu söylenmedi. Bu riski alamayız. Siz geldiğiniz yere gideceksiniz" diyerek geri gönderdiler. Oysa ki bizi buradan "Her şey orada mevcut hemen yatırılacaksınız" diye gönderdiler. Ölüm döşeğindeki bir hasta dama taşı gibi bir oraya, bir buraya sürüklenip durdu. Bunun sorumlularından şikayetçi olacağız” dedi.

“BİZ ARADIĞIMIZDA YATAK VARDI”

Bahattin Yıldız"ın doktoru Prof. Dr. H.Y. da hasta yakınlarının iddialarının doğru olmadığını savunarak, “Hastamızın tedavisiyle 1,5 aydır ilgileniyorum. Karaciğer nakli için organ bağışı bekleniyor. Hastamız önceki gün olduğu gibi zaman zaman fenalaşıyor. Bizde bunun için İzmir"e sevk etmeyi uygun gördük. İzmir"deki gelişmelerden haberim yok. Ben aradığımda "Boş yatak var" dediler. Ama bizim hastamız oraya gidene kadar o solunum cihazına durumu daha acil olan başka bir hastayı almışlar. Hastamızın sağlık durumuyla ilgili gereken her şey yapılıyor” diye konuştu.