Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşın hizmet edene destek verdiğini, vaat edene rağbet göstermediğini bildirdi. 
     Belediye Başkanı olarak sürekli üretmeye çalıştığını, Bakanlık kapılarında günlerce beklediğini belirten Ünal, şunları kaydetti: 
     ''Hizmet için projeleri posta ile göndermedik, hepsini elden takip yaptık, 2.5 yıllık görev süremde Sultanhisar için hayal olan 25 milyon Tl'lik yatırıma imza attık. Çevre ve Orman Bakanlığı'na arıtma tesisi yapılabilmesi için 851 bin TL maddi yardım talebinde bulunduk, bakanlık 3 etapta toplamda 470 bin TL maddi yardım yaptı. Sağlık Bakanlığı'na Sultanhisar Entegre Devlet Hastanesi yapımı için gerekli yazışmaları yaptık. Tesisin gerçekleşeceği 9 bin metrekarelik alanın kamulaştırılması çalışması sürüyor.'' 
     Belediye araç parkını güçlendirdiklerini, pazaryeri inşaatına başladıklarını, yeni bir PTT binası yapılması için mevcut binanın yıkılmasına yönelik karar aldıklarını anlatan Ertegün Ünal, Belediye Meclisinin aldığı karar doğrultusunda kaynak memba suyu ve dolum tesisini 15 yıllığına, aylık 2 bin TL'den kiraya verdiklerini ifade etti.