Türkiye’de evlenmek için gerekli izinleri alan ve Müslüman olan Anna, “Zehra” ismini aldı.

Almanya’ya 35 yıl önce işçi olarak giden Özcan Dikici (51), Stuttgart’ta yaşamını sürdürürken iki yıl önce Alman vatandaşı Lena Anna Sechting (19) ise tanıştı. Bir süre sonra ikili arasındaki ilişki aşka dönüştü. Anlaşarak evlenmeye karar veren çift, Almanya’daki bürokratik engelleri aşamayınca evlilik hayallerini gerçekleştiremedi.

ŞALVAR GİYİP ÇİFTLİK KURDU

Hayatlarını birleştirmekte ısrar eden Özcan Dikici ve Lena Anna Sechting çifti, 1,5 yıl önce Almanya’dan kesin dönüş yaparak Bozdoğan ilçesine bağlı Alamut köyüne yerleşti. Hayvanları çok seven Lena, uğruna ülkesini terk etmeyi göze aldığı kendisinden 32 yaş büyük Türk sevgilisiyle birlikte çiftlik kurarak hayvancılık yapmaya başladı. Köylü kadınlar gibi şalvar giyip hayvanların arasına giren Lena, bir süre sonra adet ve göreneklere alışarak Türk gibi yaşamaya başladı.

Bu süre içerisinde eşi ve çevresinden İslamiyet’i öğrenen Lena, bir gün Dikici ile birlikte çarşıda dolaşırken kendisine eşarp almasını istedi. O günden sonra başından eşarbını hiç çıkarmayan Lena, Bozdoğan Müftülüğü'ne Müslüman olmak için müracaat etti. Alman uyruklu Lena Anna Sechting için ihtida töreni Çarşı Camii İmamı İlhan Avcı'nın Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı. Törende İlçe Müftüsü Ömer Çoban; Lena’ya İslamiyet hakkında bilgi verdi. Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Lena, “Zehra” ismini aldı.

Törende şahitliklerini AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Aldemir ve polis memuru Kamil Celalettin Durmuş’un yaptığı Zehra’ya, Müftü Çoban tarafından Kur’an-ı Kerim ve dini kitaplar hediye edildi.

İhtida töreni sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Zehra, Türkiye’de yaşamaya başladıktan sonra İslamiyet’i tanıdığını ve kendi isteğiyle İslam dinini seçtiğini belirtti.

Almanya’da iki yıl önce tanıştığı Özcan Dikici ile evlilik hazırlıkları yapan 19 yaşındaki Lena Anna Sechting’in Türkiye’ye yerleştikten sonra evlilik için gerekli belgeleri hazırladığı öğrenildi. Çiftin 24 Ağustos’ta yapılacak nikah töreniyle hayatlarını birleştirecekleri ifade edildi.

AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Aldemir de, “Özcan Bey ve Alman kızımız Almanya’da evlenmek istemiş. Ancak engelleri aşıp bunu gerçekleştirememişler. Ben durumu öğrendiğimde konuyu AK Parti Aydın Milletvekilimiz Gültekin Kılınç’a ilettim. Milletvekilimizin de yardımıyla gerekli işlemler tamamlandı” dedi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png