İzmir'de, yaklaşık bir ay önce eşinden boşanan U.T.A., Kahramanlar semtinde kaldıkları otelin 310 numaralı odasında, velayetini aldığı 6 yaşındaki kızı Sedanur Akbaşak'ı boğduktan sonra kendisini önce asmaya çalıştı, ardından da boğazını ve bileğini keserek canına kıymak istedi. Tedavi altına alınan baba U.T.A.'nin durumunun iyi olduğu bildirildi.

Olay, dün saat 14.30 sıralarında 1379 sokak 2 numaradaki otelde (Blanca Hotel) meydana geldi. 155 Polis İmdat hattını arayan bir kişi, kızını boğarak öldürdüğü ihbarında bulundu. Verilen adresteki otele giden polis ekipleri, 310 numaralı odanın kapısını yedek anahtarla açtıktan sonra korkunç manzarayla karşılaştı.

KIZINI BOĞMUŞ, CANINA KIYMAK İSTEMİŞ

32 yaşındaki U.T.A.'nın, anaokulu öğrencisi kızı Sedanur Akbaşak'ı boğarak öldürdükten sonra kendisini önce tavana asmaya çalıştığı, ardından da boğazını ve bileğini keserek intihar girişiminde bulunduğu belirlendi. Olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan, daha sonra ise Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen U.T.A.'nın, sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi. Talihsiz Sedanur'nun cesedi ise nöbetçi savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Anne Özlem K. de ifadesi alınmak üzere Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü.

EŞİ GECE KULÜBÜNDE ÇALIŞIYORMUŞ

Olayın ardından polis ekiplerinin araştırmaları, Sedanur'un ölümüyle biten acı hayatı da ortaya çıkardı. U.T.A.'nın ailesiyle yaşadığı mutluluk, eşi Özlem K.'nin gece klüplerinde çalışmaya başlamasıyla kabusa döndü. U.T.A.'nın tüm çabalarına rağmen gece kulüplerinde garsonluk yapmaya devam eden eşiyle geçen ay boşandığı, kızlarının velayetini ise mahkemenin kararıyla aldığı öğrenildi. Eşinin erkek arkadaşları tarafından zaman zaman tehdit edildiği de öne sürülen U.T.A.'nın yaşadıklarından dolayı psikolojisinin bozulduğu, temizlik görevlisi olarak çalıştığı Ege Serbest Bölgesi'ndeki iş arkadaşlarının yardımlarına rağmen bunalımdan kurtulamadığı bildirildi.

ANTALYA'DA İŞ BULUNMUŞ

Yaşadıklarından dolayı arkadaşlarının aracılığıyla Antalya'ya giden U.T.A.'nın burada da bir süre kaldıktan sonra geçen cumartesi günü yeniden İzmir'e dönerek üç günlük ücretini peşin ödediği otele yerleştiği tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

BABA: 'ONU CENNETE GÖNDERDİM'

İzmir'in Kahramanlar Semti'nde, yaklaşık bir ay önce eşinden boşanan, cinnet getirip kaldığı otelin odasında velayetini aldığı 6 yaşındaki kızı Sedanur A.'yı boğarak öldürüp kendi canına da kıymak isteyince kaldırıldığı hastanede tedaviye alınan U.T.A.'nın, ilk ifadesinde, "Onu cennete gönderdim. Yurtta büyümesini istemiyordum. Boğduktan sonra pişman olup suni teneffüs yaptım, ama o cennete gitmişti" dediği öğrenildi. Zanlı U.T.A.'nın, tedavisinin ardından taburcu edilip gözaltına alınarak, işlemlerinin ardından adliyeye sevkedileceği bildirildi.