KKTC'nin Girne şehrinin 4,5 mil kuzeyinde, motor arızası nedeniyle sürüklenmeye başlayan ve içerisinde hamile kadın ve çocukların da bulunduğu 300 kaçak göçmeni taşıyan Tanzanya bayraklı gemiye, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından müdahale edildiği bildirildi.  
 
  Edinilen bilgiye göre, Girne'nin 4,5 mil kuzeyinde biri hamile 40 kadın, 35’i çocuk olmak üzere toplam 300’e yakın göçmenin içinde bulunduğu, Tanzanya bayraklı 50 metre boyundaki 'Haj Zaher' adlı gemi, makine arızası yaptıktan sonra kötü hava şartlarından dolayı sürüklenmeye başladı. Olayla ilgili ihbar alan KKTC Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerine bilgi vererek yardım talebinde bulundu.
 
Alınan yardım talebinin ardından, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı'nın Mersin'de konuşlu bulunan 1 arama kurtarma gemisi ile 1 ani müdahale botu olay yerine sevk edildi. Aynı zamanda KKTC Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından da Girne ve Gazimagusa'dan görevlendirilen 3 Sahil Güvenlik botu olay yerine yönlendirildi. Geminin bulunduğu yere ulaşan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, sürüklenen 'Haj Zaher' isimli ticari geminin demir atmasını sağlayarak, kayalıklara çarpmadan durdurdu.
 
  KKTC sahilinin 500 metre kuzeyinde demir atması sağlanan gemideki kaçak göçmenlerin tahliyesine başlanacağı, tahliye edilen kaçakların Girne'ye götürüleceği öğrenildi.
 
 
KKTC BAŞBAKANI ÖZKAN YORGANCIOĞLU:  “SAĞLIKTAN, SİVİL SAVUNMAYA TÜM EKİPLERİMİZ MÜDAHALEYE HAZIR BEKLİYOR”
 
KKTC’nin Girne kenti açıklarında Suriyeli mültecileri taşıyan gemi batma tehlikesi geçirdi. Sahil güvenlik ekipleri, yardım isteyen gemideki mültecileri kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor.
 
Girne açıklarında Tatlısu yakınlarında denizin dalgalı olması nedeniyle yaklaşık 300 Suriyeli mülteciyi taşıyan gemi batma tehlikesi geçirdi. Geminin yardım çağrısı üzerine KKTC Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Gemi, sahil güvenlik botlarıyla bağlanıp Girne’ye çekilmeye çalışıldığı öğrenildi. Bu arada Gazimagosa limanından kaldırılan bir açık deniz remorkorunun da seyir halinde olduğu ve saat 2400 sularında bölgeye intikal etmesi bekleniyor. Remorkor, gemiyi yedekleyerek Girne limanına çekmeye çalışacak.
 
Polis Basın Subaylığı, Tatlısu yakınlarında saat 16.30 sıralarında batma tehlikesi geçiren gemi mürettebatının, KKTC makamlarından yardım istediğini belirtti. Polis, Sahil Güvenlik gemilerinin bölgeye gittiği ancak fırtına ve yağış nedeniyle müdahale edemediğini belirtti.
 
“MÜLTECİLER İÇİN GEREKLİ HAZIRLIKLAR YAPILDI”
 
 KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu da 300 mülteci taşıyan Suriye bandıralı bir geminin Esentepe-Tatlısu’nun 5 mil açığında batma tehlikesi geçirdiğini söyledi. Yorgancıoğlu, sağlıktan, sivil savunmaya tüm ekiplerin müdahaleye hazır bekletildiğini, kurtarılacak mültecilerin sporsalonlarında barındırılması için de gerekli hazırlıkların yapıldığını kaydetti.
 
  MÜRETTEBAT GEMİYİ TERKETTİ
 
Öte yandan edinilen bilgiye göre, Sahil Güvenlik ve Sivil Savunma ekipleri geminin yardımına giderken, gemi kaptanları ve mürettebatı gemiden ayrıldı.
 
Kıyıya çıkarılan mültecilerin sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Girne’deki Ertuğrul Apakan Spor Salonu’na yerleştirileceği öğrenildi.