Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin ve 72 kişinin Kerbela'da şehit edilmesinin 1369. yıldönümü nedeniyle binlerce Caferi Halkalı'da bir araya geldi.

Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin ve 72 kişinin Kerbela'da şehit edilmesinin 1369. yıldönümü nedeniyle binlerce Caferi Halkalı'da bir araya geldi. Törene katılanlar gözyaşlarına boğulurken, vatandaşlar bu yılda Kızılay'a bağışında bulundu.

Halkalı Aşure Meydanı'nda bir araya gelen binlerce Caferi, Kerbela'da şehit edilen Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin ve 72 kişiyi gözyaşları içinde andı. Caferiler, sabahın erken saatlerinden itibaren Halkalı'daki Aşure Meydanı'nda toplandı. Anma törenine binlerce Caferi katılırken, tören Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başladı. Törene Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Türkiye Caferileri lideri Selahaddin Özgündüz, Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Törende yapılan konuşmalarda İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları kınandı. Caferilik İnancını Tanıtma Eğitim ve Araştırma Derneği (Caferi-Der) tarafından yapılan anma töreninde, "İlahi Aşkin Zirvesi" oyunu gösterildi. 300 kişilik bir tiyatro ekibi tarafından sahnelenen oyun gözyaşları içinde izlendi.

Törende vatandaşlar, Kızılay'a kan bağışında bulundu.

HABER 7