Tv8"de Ankara Temsilcisi Erkan Tan"ın hazırlayıp sunduğu Erkan Tan ile Başkent"ten programına CHP Manisa Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Şahin Mengü konuk oldu ve yargıya yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

“Türkiye"de yargı reformu hiçbir zaman yapılmamıştır!”

"CHP nefes almadan Anayasa Mahkemesi"ne gidiyor" diyen medyaya yönelik Mengü; şu sözleri kaydetti:

“Bunları yazanların büyük bir çoğunluğu hiçbir şey bilmeden yazarlar. Türkiye"de yargı sorunu uzun zamandır var. Türkiye"de yargı reformu hiçbir zaman yapılmamıştır. El yordamı ile bir şeyler yapılır. Zaten eski Hukuk Usulü Kanunu da aynen uygulanmadı ki. Dava dilekçeniz ile delilleri sunmanız gerekirdi; ama böyle olmazdı. Evvela kişide reform yapmak gerekir. Ciddi hukuk formasyonu alan bir insan siyasetin adamı olmaz.”

“300-400 kişilik darbe olur mu?”

Soner Yalçın"ın evinin ve Oda Tv"nin aranması üzerine konuşan ve darbeden söz eden Şahin Mengü;

“Soner Yalçın; Yalçın Küçük"ten talimat alarak kitap yazmış. Herkes herkes ile bir şeyler paylaşır ve bilgi alır. Bu suç mudur? Talimat alarak kitap yazmış olmanın, örgütün bir parçası olmak ile ne alakası var? Kitabın içeriği önemlidir. Ne söylendiği önemlidir.”

“Dünyanın neresinde 300-400 kişilik ihtilal olmuştur? Ben böyle darbe olmaz diyorum. Komik yani. 4-5 kişi darbeyi bir anda oluşturur. Eli silaha bulaşmış, darbe yapacakların sonuna kadar sorgulanmalarının arkasındayız. Darbe subaylar istedi diye olmaz. Tutup kulaklarından yakalarlar böyle olursa. Balyoz"a inanmıyorum.” dedi.

“Niye belgeleri orada bıraksınlar?”

“Bir insanı yakalamak için kaçma durumu ya da delil karartma durumu olacak. Bu adamlar alınmış, tahliye edilmişler ve bir diğer duruşmaya gelmişler gelemeyenlerde rapor göndermiş. Herkes paşa paşa teslim oluyor. Gölcük"te bulunduğu iddia edilen belgelere gelelim. Delil karartma düşünceleri olsa idi, elli kere yok ederlerdi o belgeleri. Belgeler düzmece. Orgeneraller bile tutuklanmış, oraya girip çok rahat o belgeler yerleştirilebilir. Belgelerin nasıl tezgâhlanıp konduğunu bilemem; ama nokta atışı ile bulunması bana inandırıcı gelmiyor. Gelen ihbar mektubu da bana inandırıcı gelmiyor. Bir kere imzasız ihbar mektubunun geçerliliği olmaz. Dürüst, namuslu adam adını, imzasını atar altına” diye konuştu.

“Ergenekon ve Balyoz davaları siyasallaşmıştır!”

“Duruşmaya 2 gün kala davanın hakimleri değişti. Madem yamuktu bu hakimler daha önceden değiştirseydin. Hakim için en ağır ceza ihraçtan sonra yer değiştirmektir. Hakim üzerinde zan oluşturdular. Açığa alma hakkın vardı ne diye yer değiştirdin de açığa almadın. Darbe mevzusu önemli de vatandaşın davası önemli değil mi de değiştirmedin önceden. "Şu an da siyasi iktidar sivil darbe yapıyor." Seçimden sonra dokunulmazlık kalkacak. Kendileri 1-2 celsede beraat edecek, biz rahmetli Osman Bölükbaşı gibi olacağız. Güvendikleri yargıyı getirdiler, dokunulmazlığı da kaldıracaklar. Bizler içeri, arkadaşlar dışarı…” diye konuştu.

“Türk halkına yalan söylemeyin, istinaf mahkemeleri ile yargılama hızlanmayacak!”

Yargı"da reformdan ve istinaf mahkemelerinin faydalı olmayacağından söz eden Mengü şu açıklamalarda bulundu:

“Bir kere Adli Tıp Kurumu"nu inanılır bir kurum haline getireceksiniz. Sapık Üzmez ile ilgili 3 farklı rapor var. Böyle bir şey olabilir mi? kendilerinin değiştirdiği Ceza Kanunu"nda bile bir sürü değişiklik var. O yüzden davalar bu kadar uzuyor. Sil baştan kanun yaratmak, yargının belleğini yok etmek demektir. Ben istinaf mahkemelerine karşıyım. Bununla yargılama hızlanmayacak, uzun sürecek. Türk halkına yalan söylüyorlar. Bizim Türk halkı ABD"liyi çok sever. ABD"de Yüksek Mahkeme 2 hanım atadı. O hanımlar hakkında bilinmeyen en ufak noktası kalmıyor. Eskiden de bizim Anayasa Mahkemesi"ndeki sistemimiz yanlıştı. Şimdi de yanlış. Anayasa Mahkemesi üyeliğine karşıyım ben. Başkanı muhasebeci olan Anayasa Mahkemesi başkanı olur mu? diyerek sözlerini noktaladı.