Devlet Meteoroloji İşleri (DMİ) Genel Müdürlüğü ile yapılan işbirliği ve Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın desteği ile Vodafone 2434 Çiftçi Haber Paketi, illerden sonra ilçe bazlı meteorolojik bilgileri çiftçilere SMS olarak göndermeye başladı.

10 milyon SMS gönderildi

Bugüne kadar 300 bin çiftçiye ulaşan firma, 10 milyon SMS gönderdi. 2010 ekim ayından bu yana 17 ilde 69 beldeyi ziyaret eden Vodafone Çiftçi Kulübü TIR'ı, Kayseri'de çiftçilerle buluştu. Vodafone Türkiye Pazarlama Bölüm Başkanı Lütfullah Kitapçı, uygulama kapsamında ücretsiz kaza sigortası, tarımsal eğitim, meteorolojik bilgilendirme ve çeşitli indirim kampanyaları sunduklarını söyledi. 50 bin farklı içeriği çiftçilere sunduklarını kaydeden Kitapçı, "Günde ortalama 5-6 SMS gönderiyoruz" dedi. Türkiye'de resmi kayıtlara göre 2.9 milyon çiftçi bulunduğunu hatırlatan Lütfullah Kitapçı, "Bu rakam ailelerle birlikte 15 milyona ulaşıyor. Hedefimiz bir yıl içerisinde 1 milyon çiftçiye ulaşmak" diye konuştu.

Meteorolojiyi Almanlar'a öğrettik

Toplantıya katılan Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Zirai Meteoroloji ve İklim Rasatları Şube Başkanı Murat Asır da Türkiye'nin meteoroloji konusunda çok ileri seviyeye ulaştığını kaydetti. Alman meteorologların kendilerinden eğitim talebinde bulunduğunu ifade eden Asır, "İzmir'de 17 ülkeden gelen meteorologlara 15 günlük bir eğitim verdik. Ayrıca Alanya'da da çeşitli ülkelerden 100 kişiyi eğittik" diye konuştu.