Çizgi-romandan beyazperdeye taşınan 300 Spartalı (300) filminden tanıdığımız Xerxes, bu sefer başrolde olduğu 300: Battle of Artemisia isimli filmle geri dönüyor. 300'le aynı evrende geçecek ve aynı hikayeyi anlatacak olan Xerxes, ünlü Pers liderinin yükselişini farklı bir bakış açısıyla yansıtacak. Filmde Xerxes’i canlandıracak olan Rodrigo Santoro yeni projeyle ilgili detayları basınla paylaştı.
Senaryo üzerindeki çalışmaların son aşamaya geldiğini söyleyen Santoro, çekimlerin Temmuz ayında Avrupa'da, büyük ihtimalle de Bulgaristan'da gerçekleşeceğini belirtti. "Bu projenin bir spin-off gibi tanıtılmasının arkasında projenin ne prequel ne de sequel olması yatıyor." diyen oyuncu, filmin 300'le yakın bir bağı olduğunu, aynı hikayeyi farklı bir perspektiften anlatacağını söyledi. Ayrıca Xerxes karakterine de değinen Santoro, bu karaktere yeni bir arka hikaye yazıldığını ve filmde Xerxes'in nasıl Tanrı-Kral olduğunu göreceğimizi müjdeledi.
2 Ağustos 2013'te vizyona girecek olan 300: Battle of Artemisia'nın oyuncu kadrosunda Rodrigo Santoro, Eva Green, Sullivan Stapleton, Jamie Blackley rol alırken, filmin yönetmen koltuğunda Noam Murro oturuyor.