Buca’da otoyol köprüsünün altında kalan Cennet Vadisi’ndeki ormanlık alandan, dün saat 22.00 sıralarında geçen vatandaşlar, derenin kıyısında hareketsiz yatan bir kişiyi gördü. İhbar üzerine gelen polis ekiplerinin yaptığı incelemede, yaşlı adamın öldüğü belirlendi. Ölenin kahvehane işletmecisi, evli ve 4 çocuk babası 70 yaşındaki Hüseyin Yaman olduğu anlaşıldı.

Çok sayıda bira içtiği belirtilen Yaman’ın, suyla serinlemek amacıyla dereye doğru eğilirken düşüp başını vurduğu ve yaklaşık 30 santim derinliğindeki suda boğularak hayatını kaybettiğinin sanıldığı bildirildi.

İKİ ARKADAŞI İFADE VERDİ
Polis ekipleri, etrafta harhangi bir araç bulunmamasına rağmen, Yaman’ın otoyoldan yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki bölgeye, karanlık ve patika yoldan kendisinin yürüyerek gelip gelmediğini de araştırdı.

Yapılan çalışma sonucunda, Yaman’ın iki arkadaşıyla, otomobille olay yerine geldiği belirlendi. Birlikte alkol alan 3 arkadaştan ikisinin Yaman’ı burada bırakıp otomobille olay yerinden ayrıldıkları ortaya çıktı.

Polis merkezine getirilen iki arkadaşı, ifadelerinin alınmasının ardından serbet bırakıldı. Olay yerindeki incelemelerin ardından Yaman’ın cesedi, kesin ölüm sebebinin belirlenebilmesi için otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.