Savcılığın talimatıyla polis tarafından rüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve çek senet tahsilatı iddialarıyla organize suç örgütüne yönelik "Lodos" isimli operasyon yapıldı.

Baskınlarda Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü'nde görevli 5 personelle birlikte toplam 30 kişi gözaltına alındı. Zanlıların Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü tarafından ihale edilen okul ve yol yapımı işlerinde rüşvet karşılığı ihalelerin bir kısmını müteahhit A.B'ye verdikleri iddia ediliyor. Operasyonun düğmesine 6 ay süren teknik takip telefon dinlemelerinin ardından basıldığı bildirildi.

Gözaltıların ardından sivil polisler de, zanlıların işyerindeki masaları ile evraklarıyla bilgisayarlarına el koydu. Ayrıca müteahhit A.B tarafından ihalesi alınan işlerle ilgili dosyalar da incelemeye alındı. Klasörler halinde Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü'nden çıkartılan evraklar, polis otolarına doldurularak inceleme yapılmak üzere emniyete götürüldü. Çete ve müteahhit firmanın, usulsüz alınan ihalelerle, devleti 30 milyon TL zarara uğrattığı tahmin edilirken, soruşturma sürüyor.

SABAH