AK Parti Hükümetleri döneminde yapılan özelleştirmelerin çok başarılı olduğunu iddia eden Mehmet Erdem, Türkiye"de 1986 yılında başlayan özelleştirme çalışmalarının günümüze kadar devam ettiğini söyledi. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) bünyesine özelleştirilmek üzere devredilen birimlerin çeşitli yöntemlerle özelleştirilmekte olduğunu belirten Erdem, “Ancak ilginç olan 1986 yılında başlayan özelleştirmelerden 2002 yılına kadar geçen 16 yıllık süreç boyunca ÖİB"ye 5,5 milyar TL"lik bir kaynak aktarımı gerçekleşmişken, 2002 yılı sonrası AK Parti Hükümetleri döneminde 7 yıllık süreç içinde 30 milyar dolarlık yani yaklaşık 48 milyar TL özelleştirme geliri hazineye aktarılmıştır” diye konuştu.
ANAP, DYP-SHP, MHP-DSP-ANAP iktidarlarının tamamı boyunca özelleştirme kapsamına alınan işletmelerin masraf, harcama ve maaş ödemeleri için Hazineden ÖİB"ye 5,5 milyar TL"lik kaynak aktarılmışken, AK Parti iktidarında ÖİB"in Hazine"ye yaklaşık 48 milyar TL"lik katkıda bulunduğuna dikkat çeken Erdem, “İşte AK Parti"nin diğer partilerden farkı ve muhalefetin hazmedemediği de budur. Bugün eleştirilen Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ, ETİ Holding AŞ ve TEKEL"in özelleştirilmesine bizzat MHP-DSP-ANAP iktidarı karar vermiştir. Türk Telekom AŞ"nin yüzde 100"ü Tansu Çiller"in Başbakanlığı dönemi"nde 3 ila 5 milyar dolar arasında özelleştirilmeye çalışılmışken, AK Parti döneminde aynı şirketin yüzde 55"lik kısmının 20 yıllık imtiyaz hakkı 6,5 milyon dolara Devletin altın hisse hakkı korunmak üzere devredilmiştir. Altın Hisse sayesinde kurumun alacağı stratejik kararlarda Devletin oluru temel şart olarak korunmuştur. 20 yıl sonunda yüzde 55"lik imtiyaz hakkı tekrar devlete geçecektir” şeklinde konuştu.
Pektim TURCAS"ın Türk- Azeri ortaklığına 2 milyar dolar gibi bir rakam karşılığında devredildiğine dikkat çeken Erdem, şunları söyledi: “Bu konsorsiyum PETKİM tesislerine 5 milyarlık yeni yatırım yapacaktır. PETKİM ürettiği kimyasalları ve petrol türevlerini İran"da bulunan benzeri rafineriden yüzde 25 daha düşük maliyetle üretmekte ve bu ürünlerini dünya pazarlarına satmaktadır. Eğer PETKİM özelleştirilmeseydi hem dünya piyasalarıyla rekabetten uzak kalacak hem de Devletimiz 5 milyar dolarlık yenileme yatırımını gerçekleştirmek zorunda kalacaktı. Blok satışın yanında hem Telekom"un hem de PETKİM"in bir kısım hisseleri halka arz yoluyla halkımıza satılmıştı” iha