MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, dün de belediyeye ait 30 bin metrekarelik arsanın, belediye üst düzey görevlilerinin yönetici olduğu Gülbağ Yapı Kooperatifi"ne, yasalara aykırı olarak verildiğini öne sürdü. Vural, yasaya aykırı yapılan işlemler için Cumhuriyet savcılarını göreve çağırdı.

"Gökçek, sözünü tutsun ve istifa etsin" diyen Vural, şunları söyledi:

Beytepe Mevkii"nde kamulaştırılan belediyeye ait 30 bin 184 metrekare arsa, Gülbağ Konut Yapı Kooperatifi"ne, metrekaresi 40 liradan olmak üzere 1 milyon 207 bin 360 lira bedelle satıldı. İmar Yasası"nın öngördüğü parselasyon çalışmaları ise belediye arsasının kooperatife satışından sonra onaylandı.

Rahmi Çınar, kooperatifin başkanı ve belediyenin Teftiş Kurulu"nun Başkanı; Mehmet Pamuksuz, kooperatifin başkan yardımcısı ve belediyenin Emlak ve İstimlak Daire Başkan Vekili; Recep Tekcan, kooperatifin muhasibi ve belediyenin Basın Yayın Dairesi Başkanı; Ömer Faruk Erciyes, kooperatif üyesi, belediyenin İmar Dairesi Başkanı ve belediye encümeni üyesi; Neriman Erbahçeci, kooperatif üyesi, belediyenin Yazı İşleri ve Karar Dairesi Başkanı ve belediye encümeni üyesi.

Belediye Kanunu"na göre, "Encümen başkan ve üyeleri, münhasıran kendileri, ikinci derece dahil kan ve kayın hısımları ve evlatlıkları ile ilgili işlerin görüşüldüğü encümen toplantılarına katılamazlar. Oysa kooperatifin başkan ve üyeleri encümen toplantısına katıldılar. Yani kooperatifin yöneticileri, hem alıcı hem satıcı oldu.

Belediyenin bahsedilen hissesini satabilmesi için parselasyon planının yapılması gerekir. Parselasyon planı, halen Çankaya Kadastro Müdürlüğünde tescili bekliyor. Kooperatif üyesi belediye yöneticileri, belediye arsasını ihalesiz zimmetlerine geçiriyorlar. Belediye arsasını da parselasyon plansız satıyorlar.

131 üyeli kooperatif adına yapılan açıklamada ise, işlemlerde kamunun zararının söz konusu olmadığı belirtildi. Kooperatif üyeleri ve kooperatife üye belediye çalışanlarının "ağır bir töhmet altında" bırakıldığı kaydedilen açıklamada tarladaki belediye hissesinin encümen kararıyla satın alındığı bildirildi.

BASINDAN ÖĞRENDİM

Melİh Gökçek, kooperatif ile ilgili iddialarını basından öğrendiğini söyledi. Gökçek, yaptığı yazılı açıklamada, "Olayla ilgili daha önce herhangi bir bilgim yoktu. Konu hakkında derhal soruşturma açılmasını emrettim. Hukuka aykırı bir durum varsa gereği yapılacaktır" dedi.

ERGENEKON SAVCISI DA ÜYE

Gülbağ Konut Yapı Kooperatifi üyeleri arasında, Adalet Bakanlığı Kanunlar Genel Müdürü Kenan Özdemir, Ergenekon Savcısı Fikret Seçen, Ankara Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Kocabey, Afyon Valisi Haluk İmga, Adalet Bakanlığı Kanunlar Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Solmaz Balo, Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanı İbrahim Selvi, Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Mümin Tosyalı, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Leyla Mollamahmutoğlu, Başhekim Yardımcısı Mustafa Beşli, EPDK"da daire başkanı Güngör Azim Tuna, TEDAŞ Genel Müdürlüğü Enerji ve Tabii Kaynaklar Malzeme Yönetim Daire Başkanı Orhan Eyigün, Büyükşehir Belediyesi müfettişi ve Kamu Etik Kurulu üyesi Asra Parlak, Gökçek"in kurdurduğu iddia edilen Demokrat Parti"nin Genel Başkanı Cemal Şen gibi tanınmış isimler bulunuyor.

Hürriyet