Selçuk"ta devam eden 38. Türkiye Paraşüt Şampiyonası, kapsamında düzenlenen 3.Türkiye Paraşütçüler Günü etkinlikleri açılış töreninin ardından gün boyunca gerçekleştirilen paraşütle serbest atlayışlar, hava akrobasisi ile devam etti. Gerçekleştirilen etkinlikte 17 paraşütçü “Havada Çoklu Tutuşma” ile Türkiye rekoru kırdı.
38. Türkiye Paraşüt Şampiyonasında düzenlenen 3.Türkiye Paraşütçüler Günü etkinlikleri kapsamında yapılan rekor denemelerinde 17 paraşütçü 3 bin 700 metrede “Havada Çoklu Tutuşma” ile Türkiye rekoru kırdı. Rekor denemesinde TSK Paraşüt Takımından 12 profesyonel 6 amatör paraşütçüden oluşan ekip 3 bin 700 metrede 17 kişilik yıldız tutuşunu gerçekleştirerek Türkiye rekoruna imza attılar. İki defa gerçekleşen rekor denemesinde 1 paraşütçünün tutunamaması nedeniyle 17 paraşütçü ''havada çoklu tutuşma'' rekorunu kırdı. Ekibe 2 Türk Hava Kurumu paraşüt eğitmeni de eşlik etti.
Atlayışa katılan paraşütçüler güzel bir atlayış olduğunu belirterek rekoru kırdıkları için çok mutlu olduklarını dile getirdiler. Şampiyonayı izleyen katılımcılar ve paraşütçüler ise şampiyonanın çok eğlenceli geçtiğini belirterek tek sorunun katılımın çok fazla olmamasından dolayı izleyicilerin az olduğunu söyledi.