Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Başsavcısı Doğan Kaya, MHP Eski Aydın Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu, MHP İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Gazeteci Yazar Prof. Dr. Haluk Şahin, Daire Müdürleri, çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.
Belediyecilik sadece kent hizmetleriyle sınırlı değildir diyen Başkan Alıcık; “En önemli görevlerinin arasında kentin kültürel dokusunu korumak, yaşatmak ve tarihsel bağlarını güçlendirmek gelir. Belediye olarak en büyük hedefimiz ilçemizi kültür, sanat ve ekonomik olarak geliştirmek yarınlara hazırlamaktır. Hedeflerimizi gerçekleştirmek için ulusal ve evrensel düzeyde tanıtımını sağlamak gerekmektedir” dedi.
“NAZİLLİ KÜLTÜR ŞEHRİ OLACAK”
Belediye olarak 3. Kültür, Sanat ve Edebiyat Festivali’ni düzenlediklerini ifade eden Alıcık; “Bu Festival kapsamında ülkemizdeki ve şehrimizdeki kültür, sanat ve edebiyat duayenlerini misafir edeceğiz. Nazilli'nin bir kültür şehri olması ve gelişimine katkıda bulunmak için bu festivale her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. Nazilli halkını ünlü isimlerle de buluşturduğumuz için mutluyum. Ulu Önder Atatürk “Bir millet savaş alanlarında ne kadar zafer elde ederse etsin, o zaferin sürekli sonuçlar vermesi ancak kültür ordusu ile mümkündür” demiştir. Tüm halkımızı 8 Nisan’a kadar sürecek olan festivalimizin coşkusuna katılmaya davet ediyorum. Bu festival kültür ve sanat kenti olma yolunda ilerleyen ilçemiz açısından önemlidir. Hem şehrimizin tanıtımını sağlamak hem de Nazillili hemşerilerimizi ünlü isimlerle buluşturmanın gururunu yaşıyorum” dedi.
“23 YAZAR, GAZETECİ VE BİLİM ADAMINI AĞIRLAYACAĞIZ”
Kütüphaneler haftasının kutladığı bugünlerde ilçede kültürel alanda bir merkez olması için önemli bir teşkil eden Nazilli Belediyesinin düzenlediği 3.Kültür, Sanat ve Edebiyat festivalini gerçekleştirmenin mutluluğu içerisinde olduğunu belirten Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur; “Bu kapsamda hafta boyunca çeşitli kültür ve sanat etkinliklerini hep beraber takip edeceğiz. Bu etkinliklerde çeşitli yazarlarımızı ve yayın evlerimiz ağırlıkta olacaktır. Bu vesileyle çağımızın en büyük sermayesinin insan gücü ve bilgi olduğunu ifade etmek istiyorum. Kitap bilginin ve tecrübenin toplandığı, bilimsel yeniliklerin ve gelişmelerin biriktirildiği, insanlık tarihinin en büyük hazinesidir. Bir ülkenin insanları ne kadar çok kitap okuyorsa, medeniyete katkıları, medeniyetten aldıkları pay ve gelişmişlik düzeyleri de o kadar fazladır. Türkiye olarak kitap basım ve okuma oranlarımız gelişmiş ülkelerin çok altındadır. Dolayısıyla küçükten büyüğe kitap okuma alışkanlığı kazanmak ve kazandırmak zorundayız. 3. Kültür, Sanat ve Edebiyat Festivalinde sahalarında başarılı çalışmaları olan 23 değerli yazar, gazeteci ve bilim adamı bilgilerini bizimle ve halkımızla paylaşacaktır. Bu vesileyle değerli yazar, gazeteci ve bilim adamlarımızı Nazillimizde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyacağımızı ifade ediyor ve 7 sinden70’ine tüm Nazillili vatandaşlarımızı bu konferanslardan en iyi şekilde yararlanmalarını ümit ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Müftümüz Hasan Hüsnü Sula, MHP İlçe Başkanı ve Yönetim kurulu üyeleri stantları gezdiler.