Kuşadası Limanı'nı işleten Ege Ports firmasının Genel Müdürü Aziz Güngör, artan transatlantik sayısına cevap verebilmek için limanın kapasitesinin iskele yapılarak mutlaka artırılması gerektiğini savundu.
2003 yılında gerçekleştirilen özelleştirme ihalesinden sonra Ege Ports tarafından işletilmeye başlanan Kuşadası Limanı'na gelen gemi ve turist sayısı ikiye katlandı. Daha önce 300 olan yıllık gemi sayısı özelleştirme sonrası 680'e, yolcu sayısı ise 250 binden 530 bine yükseldi. Artan gemi trafiğinin yanında Kuşadası'nı tercih eden dev transatlantik sayısının da armasıyla Kruvaziyer turizmin başkentinde liman ihtiyaca cevap vermemeye başladı.
Kuşadası Limanı'nı işleten Ege Ports Genel Müdür Aziz Güngör, işletmeci olarak yatırımlarının devam edeceğini belirterek, amaçlarının sektörde her zaman rekabet içinde kalarak en iyi turist limanı olma özelliğimizi korumak olduğunu söyledi. Limana gelen dev transatlantiklerin bu başarının bir kanıtı olduğunu kaydeden Güngör, "Dev transatlantikler limanımızı adeta mesken tuttu. Her biri en az 300 metre uzunluğunda olan bu gemileri daha fazla sayıda ağırlayabilmek için liman 3. iskeleye ihtiyaç
duymaktadır. 3. iskele yatırımı için bütün hazırlıklar tamamlanmış yasal onay sürecine girilmiştir. 3. iskele tamamlandığında günlük turist kapasitemiz de en az 6 büyük yolcu gemisi ile 20 bin turiste yükselecektir. İşletme olarak tüm gayretimiz kendi ticari faaliyelerimizi yükseltmek olduğu kadar ülkemizin en önemli ve ilk sırada yer alan Kuşadası Yolcu Limanı'nın ülke ekonomisine katkısını da artırmaktır. Kuşadası Limanı sadece Kuşadası'nın değil ülkemizin milli bir değeridir" dedi.