Çeşitli sivil toplum örgütlerinin de desteklediği ve yaklaşık 150 öğrencinin katıldığı spor şenliklerinin açılışına Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, Belediye Başkan Vekili Saadet Kavasgil,Vali Hüseyin Avni Coş"un eşi Aylin Coş, CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur, Aydın Belediyesi Engelliler Komisyonu Başkanı Şuayip Eyeğen, Lions 118-R Bölge Genel Yönetmeni Erdal Eminoğlu, çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Aydın Belediye Başkan Vekili Saadet Kavasgil, sağlıklı yaşam için herkesin spor yapması gerektiğini ve herkesin yapabileceği bir spor dalının da bulunduğunu belirterek, “Düzenli spor yapan kişilerin hayatlarında daha başarılı oldukları bir gerçektir. Spor yaşamsal faaliyetlerin temelini oluşturur. Düzenlenen bu yarışmalarda da özürlülerin ne kadar iyi spor yapabileceğini herkes görecek” dedi.
Konuşmasında işverenlere de çağrıda bulunarak özürlü vatandaşların istihdam edilmesini isteyen Aydın Belediyesi Engelliler Komisyonu Başkanı Şuayip Yeğen de, “Dışarıda bir çok işte çalışan özürlü vatandaşlarımız normal kişilerden daha fazla verim sağlayabiliyor. Ben buradan iş verenlere seslenmek istiyorum. Bu vatandaşlarımıza iş yerlerinizde istihdam edin. Göreceksiniz ki size faydaları olacak. Bu gün burada yarışacak olan çocuklarımızda çalışmaya devan etsinler. Onlar da mutlaka istedikleri mevkilere yükseleceklerdir” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Aydın Atatürk İlköğretim Okulu ile Hacı Hüseyin Arslan Eğitim ve Uygulama okulundan toplam 150 öğrencinin katıldığı atletizm spor şenliklerinde kız ve erkekler kategorilerinde 50 ve 100 metre koşu müsabakaları düzenlendi. Gün boyu yarışma ve eğlenceyle devam edecek olan Aydın 3. Engelliler Atletizm Spor Şenliği, madalya töreni ile sona erecek.