Başkan Çerçioğlu, 3 ayda yaptıklarını ve önümüzdeki günlerde yapacaklarını anlattı.
Göreve gelir gelmez öncelikle belediye"de mali bir disiplin sağladıklarını kaydeden Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, bugüne kadar belediye içerisinde mali disiplini sağlamak ve belediyenin mevcut durumunda otorite kurup, belediyeyi daha iyi işler hale getirmek için çaba sarf ettiklerini söyledi. 3 aylık kısa bir zaman diliminde belediyenin gelirlerini yüzde 100 artırdıklarını ifade eden Başkan Çerçioğlu, “Görevi devraldıktan sonra birçok hizmet kalemlerini, itfaiye ücretlerini, otopark ücretlerini düşürdük. Ayrıca yoğun yatırımların programlarını yapmaya başladık. Belediyemizin yaklaşık 100 milyon TL borcu görünüyor. Cari hesap borçlarımızdan öncelikle mağdur olan Aydın esnafımızın borçlarını ödemeye başladık. 3 ayda yaklaşık 10 trilyona yakın cari hesap borç ödedik. Halkın büyük tepkisini çeken bisiklet yollarını kaldırdık. Yine büyük tepki alan hız kesicileri azalttık. Bunlar bizim taahhütlerimizdi. 3 Aylık süre içerisinde sosyal faaliyetler ve etkinlikler yine dönemimiz de arttırıldı. Çevre Bulvarı çalışmaları başladı. Kamulaştırma çalışmaları hemen hemen bitti. Dolgu çalışmaları başladı” dedi.

“VATANDAŞLARIMA KARŞI ÇOK AĞIR BİR SORUMLULUK TAŞIYORUM”
Ailevi ve sosyal hayatıyla ilgili sorularımızı da yanıtlayan Özlem Çerçioğlu, “Evime ve aileme yeterince zaman ayırabiliyorum. Ben 7 yıldır tempolu bir süreci yaşıyorum. Bu tempoya alışkınım. Belediye Başkanlığı icra makamı. Vatandaşlarıma karşı milletvekilliğinden çok daha ağır bir sorumluluk taşıyorum. Bu sorumluluğun bilincindeyim. Çalışmalarımızı ben ve ekibim bu doğrultuda yapıyoruz. Borçsuz bir belediye olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışımız bizim vizyonumuzdur. Kültürel anlamda, sportif anlamda, turizmde bu kentin çıtasını daha da yukarıya çekmek istiyoruz. Bunları başaracağımızdan emin olunuz” şeklinde konuştu.

“3 AYDA 5 BİN KİŞİ İŞ BAŞVURUSUNDA BULUNDU”
Aydın"da 32 yıl aradan sonra Cumhuriyet Halk Partisini belediye başkanlığı kazandıran ve Aydın"ın ilk bayan belediye başkanı olma unvanını da taşıyan Özlem Çerçioğlu, göreve geldikten sonra çok sayıda kendisine tebrik ziyaretine gelen olduğunu söyledi. Kendisine ziyarete gelenlerin büyük çoğunluğunun kendisine yada bir yakınına iş talebi ile karşılaştığını ifade eden Başkan Çerçioğlu, şunları söyledi: “Şehrin en büyük sorunu işsizlik. Göreve başladığımızdan bu yana 5 bin kişiye yakın vatandaşımız iş için başvurdu. Bu sadece belediyenin altından kalkacağı bir yük değildir. Bu sorun hükümet politikalarıyla çözülebilir. Ancak yatırımlarımız hızlandığında biz de bu yaraya merhem olmaya çalışacağız”