İki gün boyunca çapraz sorguda bulunan zanlılar hakim karşısında da suçu birbirine attı. Dündar Kılıç"ın torunu olan Onur Özbizerdik ve koruması Bülent Zara, Edremit"i öldüren kişinin Hasan Heybetli olduğunu söyledi. Heybetli ise olay anında orada olduğunu ve kadın davası yüzünden kavga ettiklerini ve daireden ayrıldıktan sonra silah seslerini duyduğunu iddia etti.

Silah asansöre bırakılmış

Cinayette kullanılan ruhsatsız silahın ise zanlılar tarafından rezidansın asansörüne bırakıldığı ortaya çıktı. Asansöre binen bir kişinin silahı bularak eline aldığı, dışarıya kadar yürüdüğü, ancak bir suçta kullanılmış olabileceğini göz önünde bulundurarak otoparkın bahçesine attığı anlaşıldı. Fakat bu kişi daha sonra polisi ve rezidansın güvenlik görevlilerini arayarak bahçede bir silah bulunduğunu söyledi.

"Onur, kadın dövülür mü"

Cinayetin Onur Özbizerdik"in kız arkadaşı Dr. Aslı Berker"i dövmesi yüzünden çıkan tartışma sonunda işlendiği öne sürüldü. İddialara göre Özbizerdik, sevgilisi Dr. Aslı Berker"i dövdü. Bunun üzerine Berker, önceden tanıştığı müteahhit Edremit"e giderek Özbizerdik"i şikayet etti. Polat Tower"daki buluşma sırasında Edremit"in Onur Özbizerdik"e “Kadın dövülür mü, utanmıyor musun?” demesi üzerine cinayetin işlendiği öne sürüldü.

"Delikanlı adamın kaşığına tükürülmez!"

Cinayetle ilgili gözaltına alınan Hasan Heybetli, Onur Özbizerdik ve Bülent Zara"nın el swabının (barut izi) temiz çıktığı öğrenildi. Silahla ilgili inceleme Polis Kriminal Laboratuvarı"nda devam ediyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Gayrettepe Asayiş Şubesi"nde sorguları tamamlanan üç zanlı Şişli Adliyesi"ne götürülürken, Hasan Heybetli, “Delikanlı adamın kaşığına tükürülmez. Her şey ortaya çıkacak” diye bağırdı. Hakim karşısına çıkan 3 zanlı da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BERKER İFADE VERDİ

"Onur dişimi kırdı ama şikayet etmedim"

Cinayetin Onur Özbizerdik"in sevgilisi Aslı Berker"i dövmesi üzerine çıkan tartışma yüzünden işlendiği iddiaları üzerine dün sabah erken saatlerde Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği"ne çağırılan Aslı Berker"in ifadesine başvuruldu. Berker ifadesinde Onur Özbizerdik"le sevgili olduklarını, aralarında bir tartışmanın olduğunu söyledi. Onur Özbizerdik"ten dayak yediğini doğrulayan Aslı Berker, “Onur ile aramızda bir tartışma oldu. Aramızda sık sık bu tarz tartışmalar olmuştu. Bir süre önce çıkan bir tartışmada ise dişim kırıldı. Ancak o tartışma orada bitti. Bu konudan hiç kimseye bahsetmedim. Kimseye de şikayet etmedim. Ben Onur"un bana vurduğunu ne daha önceden tanıdığım Fatih Edremit"e anlattım ne de başka birine. Bizim aramızda bu tartışmalar sık sık yaşanırdı” dedi . İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Aslı Berker, Emniyet"ten ayrıldı.