Sağ tarafı felçli olan ve yüzde 64"lük iş göremez raporu verilen babasının emekli edilmesi için Bağ-Kur Genel Müdürlüğü"ne müracaat ettiklerini açıklayan oğul Serdar Yazıcı, yetkililerin kendilerine yardımcı olmasını istedi. Babasının çalışabilecek durumu olmadığını belirten Yazıcı, “Babamın felç geçirince Didim Devlet Hastanesine kaldırdık, bizi Söke"ye sevk ettiler. 6 gün Söke Devlet Hastanesi"nde kaldık. Ardından Aydın Devlet Hastanesi"nde 2 ay burada tedavi gördük. Memleketimiz olan Rize"ye gittik ve tedavisini burada devam ettirdik. Burada yapılan tetkiklerde babamın beyin damarlarından birinin tıkanmış olduğunu bize bildirdiler. Bizi İstanbul Siyami Ersek Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi gönderdiler. Burada babamın ameliyat olması gerektiğini söylediler fakat bunda da ölüm riski olduğunu bize bildirmelerinden sonra biz ameliyattan vazgeçtik. Ardından bizi fizik tedavi için Ankara İbni Sina Hastanesi gönderdiler, burada babam 70 gün fizik tedavi gördü fakat hastane heyeti babama yüzde 64 iş göremez raporu verdi” dedi
Babasının emekli işlemlerini Bağ-Kur Rize İl Müdürlüğü"nde başlattıklarını hatırlatan Yazıcı, verilen bu raporu Bağ-Kur İl Müdürlüğü"nün kabul edilmediğini ileri sürerek, “Yapılan başvurumuzun ardından babamın Bağ-Kur"da 14 yıl 10 ay 23 gün sigortalıydı ve 375 günde işçi sigortası vardı. Babamın Bağ-Kur"a olan borçlarını ödemek için evimizi sattık ve babamın tüm borçlarını ödeyerek emeklilik için başvuru yaptık. Biz den istenilen belgeleri yetkililere teslim ettik. Ankara"da verilen yüzde 64"lük raporu kabul etmedi ve bizden Rize Devlet Hastanesi"nden heyet raporu istedi. Hastaneden alınan raporu biz görmedik ve bu rapor Bağ-Kur İl Müdürlüğüne gönderildi. Ardından bize 11 Ağustos 2006 tarihinde emeklilik için başvurduğumuz yazıya ret cevabı verildi. Yine başvurduk, yine ret cevabı geldi. "6 ay bekleyin" dediler. Biz 15 Ocak 2007 yılına kadar bekledik sonra yeniden başvurduk. Bizden yeniden rapor istediler biz bu kez de Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi"nden heyet raporu aldık. Yine ret cevabı aldık. Bize gönderilen yazıda "Dosyadaki mevcut rapor ve diğer belgeler 1479 sayılı kanun kapsamına göre incelendi, sigortalının 2/3 oranında iş gücünü kaybetmiş durumda sayılmasını gerektiren bir bulgu mevcut olmadığına karar verildi" yazıyordu” diye konuştu.
Aradan geçen zamanda bu yana kadar Bağ-Kur İl Müdürlüğü ile yazışmaların sürdüğünü hatırlatan Yazıcı, şunları söyledi: “Babamın sağ tarafı tutmuyor, konuşma zorluğu var, konuşamıyor. İhtiyaçlarını annem ve ben karşılıyorum. Babamın emeklilik hakkı doktorların verdiği heyet raporu ile belgelenmesine rağmen neden 3 seneden bu yana babamı emekli yapmıyorlar, bunu bir türlü anlamıyorum ve yetkililerden bu sorunla ilgili bir çözüm bulmasını istiyorum”