Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bir kadın, 3 yaşındaki ikiz çocuklarını 6. kattan atmak istedi. Genç annenin çocuklarının rahatsızlığından dolayı bunalıma girdiği öğrenilirken, kadını ailesi ve polisler, güçlükle ikna etti.
Galeri için tıklayınız...

İddiaya göre 30 yaşındaki ev hanımı F.H., ikizleri 3 yaşındaki T.H. ve E.H.'nin hastalığından dolayı bunalıma girdi. Çocuklarının rahatsızlığından dolayı psikiyatr olan eşiyle de problem yaşayan genç kadın, bugün ikizlerini 6. kattaki evinin balkonundan atmak istedi. Site sakinlerinin polise haber vermesi üzerine olay yerine itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri gelerek önlem aldı. İtfaiye ekipleri her ihtimale karşı binanın önüne şişme branda açarak tedbir aldı.

Olayın duyulmasının ardından genç kadının Mardin'de psikiyatr olarak görev yapan kocası Ş.H. Diyarbakır'a geldi. Bu arada F.H., ikizlerini balkondan alarak içeriye geçti ve ölüm tehditleri yağdırmaya başladı. Polis ile F.H.'nin kayınvalidesi, gelinini ikna etmeye çalıştı. Yaklaşık 1 saat süren çalışmaların ardından ikna olan kadın, kapıyı açarak çocuklarını serbest bıraktı. Genç kadını ikna eden polis ve ailesi rahat bir nefes aldı.

Site sakinleri F.H.'nin, uzun süredir psikolojik sorunlar yaşadığını ve bu yüzden çocuklarını öldürmek istemiş olabileceğini ileri sürdüler. Komşuları, genç çiftin çocuklarının fazla kilolarının bulunduğu ve hareket kabiliyetlerinin düşük olduğu şikayetiyle her ay Ankara'ya tedavi amacıyla götürdüğü söylediler.