İZMİR’de narkotik timleri, 1.5 yıldır sürdürdükleri takibin ardından Türkiye - Ekvator - Peru üçgeninde, uyuşturucu ticareti yapan şebekeyi çökertti. Şebekenin lideri M.K. Peru’da, kuryesi kadın Ekvator’da, Türkiye ayağındaki 14 kişi İzmir’de yakalandı. Zanlılar birlikte 2 kilo kokain, 59 kilo esrar, 20 bin extacy hap ele geçirildi.

Uyuşturucu ticarete yapan şebekelere yönelik çalışmalarını sürdüren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, daha önce uluslararası uyuşturucu ticareti yapmaktan cezaevine giren M.K.’nin, bir süre önce tahliye olduğunu tespit etti. M.K.’ye yönelik araştırma başlatan ekipler, yine uyuşturucu ticareti yaptığını belirledi.

M.K.’nin kurduğu şebekenin Ekvator ve Peru’yla bağlantılı olarak uyuşturucu ticareti yaptığını saptayan narkotik timleri, bu ülkelerin polis teşkilatıyla bağlantıya geçerek ortak operasyon düzenledi. Belli zamanda yapılan 16 operasyonda, Türkiye’ye uyuşturucu getirmeye çalışan 33 kişi, 20 bin extacy hap ve 59 kilo esrarla yakalandı. Bu zanlılardan 23’ü de ülkelerinde sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

ÜÇ ÜLKEDE PEŞPEŞE OPERASYON

Şebekenin operasyonlara rağmen faaliyetlerini sürdürdüğünün tespit edilmesiyle tekrar izlemeye alındı. Uyuşturucu şebekenin lideri M.K.’nin Peru’ya hareket ettiğinin belirlenmesiyle bu ülkenin polisiyle bağlantıya geçildi. Peru’da da takibe alınan M.K., bir kilo kokainle Türkiye’ye gelmek üzere uçağa bineceği sırada yakalandı. Aynı anda şebekenin kadın kuryesi K.İ. ise, yine Türkiye’ye hareket edecek olan uçağa bineceği sırada Ekvator’da 1 kilo kokainle yakalandı. İki ülkenin operasyonun hemen ardından bu kez İzmir polisi harekete geçti ve Türkiye ayağını yöneten C.Ç., M.D., M.Ü., E.A., E.D., N.K., G.Ö., İ.B., K.K., H.D., R.A., Ö.B., O.O. ve I.Ş.’yi gözaltına aldı. Zanlıların sorgularının devam ettiği bildirildi.

 

hurriyet.com