2009 yılının Ramazan Bayramı’nda şeker toplamaya çıktıktan sonra kaybolan 3 çocuğun katil zanlısına verilen cezada ‘Takdiri İndirim’ maddesi uygulanmadı. Ölen çocuklardan Türkan Ay’ın annesi “Acımız bir parça hafifledi” dedi.
 
Kayseri’de 2009’un Ramazan Bayramı’nda şeker toplarken kaybolan 3 çocuğun katil zanlısı Uğur Veli Gülışık, 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 
 
Nitelikli biçimde “cinsel istismar” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarından da toplam 85 yıl 6 ay hapse mahkûm edilen Gülışık hakkında takdiri indirim uygulanmadı. Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına, tutuklu sanık Gülışık ile maktul çocuklardan Ahmet Tuna ve Dilruba’nın babası Hamza Tekin, anneleri Leyla Tekin, ağabeyleri Ömer Tekin, ablaları İlknur Ekinci, maktul Türkan Ay’ın annesi Özlem Ay ile ailelerin avukatları katıldı. 
 
Bandla bağladı
 
Sanık avukatlarının davadan çekilmesi nedeniyle Ankara Barosu tarafından görevlendirilen avukat Soner Güder, 1.5 saat süreyle dosyayı inceledikten sonra duruşmaya saat 15.00 sıralarında tekrar başlandı. Müşteki ailelerin avukatları, sanığın en ağır cezaya çarptırılmalarını istedi. Cumhuriyet Savcısı Şükrü Cüneyt Hamdovalı, esas hakkındaki görüşünde özetle, bayram nedeniyle şeker toplamaya çıkan 3 çocuğun Gülışık’ın evine gittiğini, Gülışık’ın “Evde şeker yok ama eşim şeker almaya gitti” diyerek çocukları eve aldığını ifade etti. Gülışık’ın, bir süre sonra “Amca senin çocuğun var mı?” diye soran Dilruba Tekin’i “Çocuğum yok ama odadaki çocuk beşiğinde oynayabilirsin” sözleriyle bir başka odaya götürdüğü, burada ağzını, ellerini ve ayaklarını koli bandıyla bağladığını anlatan Hamdovalı, Gülışık’ın Dilruba’nın ardından, “Kardeşim nerede?” diye soran Ahmet Tuna’yı bir başka odada bantla bağladığını ifade etti. Gülışık’ın, Türkan Ay’ın da ağzını ve kollarını bantla kapattıktan sonra cinsel saldırıda bulunduğunu kaydeden Hamdovalı, sanığın, bıçakla Türkan Ay’ı öldürdüğünü bildirdi. Hamdovalı, sanığın daha sonra Dilruba ve Ahmet Tekin’i, boğarak öldürdüğünü belirtti. 
 
Hamdovalı, sanığın “suçu gizlemek, delilleri ortadan kaldırmak, suçun işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla 3 çocuğu öldürmek“ suçuyla her üç çocuğa karşı “cinsel istismar” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak” suçlarından cezalandırılmalarını talep etti. Savcının görüşüne katılmadıklarını bildiren Güder, müvekkilinin beraatini talep etti. Mahkeme Gülışık’ı, 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm etti. Gülışık ayrıca 3 çocuğa da karşı nitelikli biçimde “cinsel istismar” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarından da 85 yıl 6 ay hapse mahkûm edilirken takdiri indirim maddesi uygulamadı.
 
vatan