“Önümüzdeki sezon köklü revizyona gideceğiz. G.Saray'da çok şey değişecek. Yeni kadroyla tüm kupalarda şampiyon olacağız. Takım istekeletini kurduk gibi. Sezon bitiminde göreve gelecek yeni hocayla masaya oturacağız. Transferler de sezon başı kampı öncesi bitirilecek.”


F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın geçen hafta içinde başkan adaylığını duyurduğu toplantıda “Süper Lig'de üst üste şampiyon olacağız” sözlerinin ardından G.Saray Başkanı Adnan Polat da önümüzdeki sezon için iddialı açıklamalarda bulundu. Aziz Yıldırım gibi köklü değişim yapacaklarını belirten başkan Polat, yeni sezonda 3 kupayı da kazanacak bir takım kuracakları sözünü verdi. Kadroda köklü revizyona gideceklerini kaydeden G.Saray Başkanı, sarı-kırmızılı takımda çok şeyin değişeceğinin müjdesini verdi. Geçen sezon transferde hatalar yaptıklarını itiraf eden başkan Polat, bunun bedelini Şampiyonlar Ligi ön elemesi, UEFA Kupası'nda elenerek ve şampiyonluk yarışına erken veda ederek ödediklerini kaydetti. Transferleri sezon başlamadan bitirmeyi planladıklarını dile getiren Adnan Polat, “Geçen yıl maddi ve manevi zarara uğradık. Sezon bittiği anda yeni hocayla birlikte transferleri erken yapacağız” ifadelerini kullandı.
Takımın iskeletini oluşturduklarını vurgulayan başkan Polat, “Gidecekleri çıkardığımız zaman Arda, Mehmet Topal, Hakan Balta, Servet, Emre Güngör, Barış, Serkan Kurtuluş, Semih ve Uğur gibi futbolcularımız var ve bunların kontratları da uzun. Bu oyuncuların yanında Ayhan ve Emre Aşık gibi tecrübeli isimler bulunuyor. Birkaç isabetli ve kaliteli transferlerle önümüzdeki sezon tüm kupalara talip bir takım kurmuş olacağız” dedi. Ayrılma sinyalleri veren Baros ve Kewell ile de konuşan başkan Polat, iki oyuncuya gelecek sezon için iyi bir kadro kuracaklarını ve bu takımın da kilit oyuncuları olacakları sözü verdi. Gitmek istemeleri halinde yardımcı olabileceğini de ifade eden G.Saray Başkanı, “Kalbimiz sizlerin kalmasından yana” diye konuştu.


Avrupa basınından 3 farklı iddia

G.Saray yeni sezon için transfer çalışmalarını sürdürürken Avrupa basınında da çeşitli iddialar ortaya atılmaya devam ediyor. İngiliz basınında çıkan haberlere göre G.Saray Owen ve Pizarro gibi yıldızların peşinde. Bonservisi Chelsea'de olan ve W. Bremen'de kiralık oynayan Pizarro için G.Saray'ın ısrarcı olduğu ileri sürülürken, N. United'lı Michael Owen için de nabız yoklandığı iddia edildi. İtalyan basını ise sarı-kırmızılıların Arjantinli yıldız Diego Buonanotte'yi transfer etmek istediğini duyurdu.