MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, aralarında husumet bulunan akrabaları 33 yaşındaki Sultan Karaca ve 48 yaşındaki eşi Ömer Karaca ile kavgayı ayırmaya çalışan 30 yaşındaki İlker Karaca'yı av tüfeğiyle öldüren 38 yaşındaki Akın Kızıl, cinayetleri nasıl işlediğini hatırlamadığını söyledi.


Fethiye'de geçen yıl 6 Ekim'de Akın Kızıl, aralarında husumet bulunan akrabaları 2 çocuk annesi Sultan Karaca ve eşi Ömer Karaca ile kavgayı ayırmaya çalışan bir çocuk babası İlker Karaca'yı av tüfeğiyle öldürdü. Daha sonra intihara teşebbüs eden Kızıl, ağır yaralandı. Kızıl, çevredekilerin çağırdığı ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi'ne, oradan da Antalya'ya sevk edildi.

Akın Kızıl Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi"nde bugün görülen duruşmaya getirilirken, adliye dışında toplanan ölenlerin yakınları "Katil" diye bağırarak, tepki gösterdi. Duruşmaya, öldürülen Sultan ve Ömer Karaca"nın kızı Aysu Karaca ile İlker Karaca"nın eşi Havva Karaca ve avukatları katıldı.

ÖMÜRBOYU HAPİSLE YARGILANIYOR

"Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis" ve "ömürboyu hapis" cezası istemiyle yargılanan katil zanlısı Akın Kızıl, 620 metrekarelik arazide kendi ailesine pay verilmemesi yüzünden tartıştığı dayısı ve yengesini öldürdüğünü, cinayetleri nasıl işlediğini ise hatırlamadığını söyledi. Akın Kızıl savunmasında, “Olay tarihinden önce, annemin babasından kalan Kayaköyü Kınalı mevkiinde üzerine ev yapılan arazi vardı. Daha sonra Yusuf ve Ömer Karaca, oraya ev yaptı. Ancak anneme pay vermediler. Annem ve babam okur yazar olmadığı için ve işlerini takip edemediklerinden dolayı ben takip ediyordum. Defalarca dedemden kalan araziden pay istedim, ancak vermediler” dedi.

Olay tarihinden 3 ay önce dayısı Ömer Karaca ile bir markette tartıştığını, suç tarihinde de sabah saatlerinde kendisine uğradıklarını söyleyen Kızıl, şöyle dedi:

“Ancak temizlik yaptığım için "sonra görüşürüz" dedim. İşim bittikten sonra da aynı gün öğleden sonra Ömer ve Sultan Karaca"nın çalıştığı yere gittim. Benim çalıştığım yerde olaylar olduğu için aracımda devamlı av tüfeği bulunduruyordum. Ancak görüşmeye gittiğim sırada av tüfeğini yanıma almadım. Ömer Karaca ile Sultan Karaca bana yönelik el kol hareketi yapmaya başladı. Sultan Karaca "Seni keseceğim" şeklinde konuştu, mutfağa koştu. Ömer Karaca "Senin üzerine bomba atacağım" diyerek hareket yaptı. İlker Karaca gelip küfretti. O sırada kendimi kaybettim. Daha sonrasını hatırlamıyorum. Bu doğrultuda tüfeği alıp almadığımı, daha sonra ne yaptığımı bilmiyorum. Kendime geldiğimde yaralıydım. Telefonla kız kardeşimi arayacağım sırada önce telefonda kayıtlı olan H.Ö.'yü yanlışlıkla aramışım. Akabinde de kız kardeşim F.K."yı arayarak yaralı olduğumu ve yardım etmelerini istedim.”

Akın Kızıl ifadesinde, Muğla Yücelen Hastanesi"nde psikolojik tedavi gördüğünü, Fethiye"de de bir özel hastane ile özel bir doktora muayene olduğunu da belirtti.

Duruşmada, cinayetin işlendiği Beach Restaurant'ın sorumlusu S.T. ise Akın Kızıl'ın olay tarihinde aracıyla geldiğini belirterek, “Daha sonra yürüyerek yanımıza geldi. Biraz dolaştı, akabinde aracına gitti. Tüfeği aldı, orada bulunan Ömer Karaca"ya tüfekle ateş etti. Daha sonra mutfağa gidip Sultan Karaca"yı öldürdü. Ardından yan restoranda çalışan ve olay yerine gelen İlker Karaca"ya da ateş edip öldürdü ve av tüfeği ile kendisine ateş etti” dedi.

Duruşma ertelenirken, sanığın psikolojik tedavi gördüğüne dair iddiaları doğrultusunda adı geçen hastanelere müzekkere yazılmasına, dosyada adı geçen H.Ö. ile eşi T.Ö.'nün tanık sıfatıyla dinlenmek üzere getirtilmesine, Akın Kızıl"ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.