Söke Yavuz Selim Lisesi Müdürlüğü görevini yaparken, Kuşadası Makbule Hasan Uçar Lisesi Müdürlüğü görevine atanmasından sonra atamanın iptali istemiyle dava açan Yusuf Keremit; açtığı davayı kazandı. Yusuf Keremit, Söke Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürlüğü’ne atandı.
Sökeli eğitimci Yusuf Keremit Söke Yavuz Selim Lisesi Müdürlüğü görevine ilk kez 6 Ekim 2003 tarihinde atanmıştı. 10 Mayıs 2007’de milletvekili adayı olabilmek için istifa etti. Aradan geçen 3 ay sonunda Yavuz Selim Lisesi’ne 20 Ağustos 2007 tarihinde öğretmen olarak atanan Yusuf Keremit, 28 Nisan 2008’de aynı okula yeniden Müdür olarak atandı. Yusuf Keremit, 22 Aralık 2008 tarihinde bu kez Belediye Başkan adaylığı için istifa etti. Yerel seçimler sonrası 24 Nisan 2009 tarihinde 4 ay sonra tekrar Söke Yavuz Selim Lisesi’ne açıktan müdür olarak atandı. Son olarak Yusuf Keremit 16 Ağustos 2010 tarihli karar ile Kuşadası Makbule Hasan Uçar Lisesi Müdürlüğü görevine atandı. Sökeli eğitimci Yusuf Keremit bu atama kararına da itiraz etti. İtiraz gerekçesi bu kez A tipi eğitim kurumu olan Yavuz Selim Lisesi’nden, B tipi ve bunun yanında 8. Tercihli eğitim kurumu olan Kuşadası Makbule Hasan Uçar Lisesi Müdürlüğü atanmaktı.
1.İdare Mahkeme Mahkemesi davacı Yusuf Keremit’in lehine karar verdi. Mahkeme kanunun ilgili maddeleri uyarınca ve yaptığı değerlendirme sonucunda; Yusuf Keremit’in 5 yıllık görev süresinin en son açıktan müdür olarak atandığı 24 Nisan 2009 tarihinden itibaren hesaplanılmasına, Kuşadası Makbule Hasan Uçar Lisesi Müdürlüğü görevine atanmasına ilişkin 16 Ağustos 2010 tarih ve 28560 sayılı işlemin iptaline karar verdi. Bir itiraz ve itiraz sonrası mahkeme sürecini daha tamamlayan Sökeli eğitimci Yusuf Keremit, bundan böyle Söke Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü olarak görev yapacak.