Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü tarafından Aralık ayında gerçekleştirilen denetim faaliyetleriyle ilgili olarak yapılan açıklamada, “Ölçüler ve Ayar Servisince Aralık ayı içerisinde toplam 399 adet Ölçü ve Tartı Aletlerinin İlk ve Periyodik Muayenesi yapılmıştır.

Muayenesi yapılan aletlerin 377 adeti damgalanmış, 22 adeti ise uygun bulunmayarak ret edilmiştir. 3 işyeri ani muayeneye tabii tutularak 7 adet ölçü ve tartı aleti incelenmiştir.

Ay içerisinde 369 adet elektrik ve su sayacının şikayetli muayenesi yapılmış olup, 88 adetinin doğru çalıştığı, 281 adetinin arızalı çalıştığı tespit edilmiştir.

5015 Sayılı Petrol Piyasası Kanunu kapsamında 9 adet kamu alımları için “Ulusal marker ölçüm kontrolü” yapılmış olup yapılan ölçümlerin sonucu geçerli çıkmıştır. ” denildi.

Kesilen idari para cezalarına da yer verilen açıklamada, “Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğümüzce yapılan denetimler sonucunda, 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu kapsamında 3 işyerine 8.096-TL idari para cezası uygulanmıştır.” ifadelerine yer verildi.