Özellikle İstanbul'a yakın bölgeler, kültür turlar ve Kıbrıs çok ilgi çekiyor.

Etstur Kültür Turları Müdürü Serdar Eşmeli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın üç günlük tatile imkan vermesi ile Kültür Turları açısından ideal bir zaman olacağını söyledi.

Bu dönemde özellikle Pamukkale, Kapadokya, Bursa, Likya, Safranbolu ve Misya (Ayvalık ve çevresi) turlarının daha çok tercih edildiğini kaydeden Eşmeli, toplam 2 bini aşkın kişinin kültür turlarına katılmasının beklendiğini ifade etti.

Eşmeli, Etstur olarak kendilerinin bine yakın kişiyi bu bölgelere taşıyacaklarını kaydetti.

Eşmeli, tur fiyatlarının geçen sene ile aynı olduğunu ve 200 liradan başladığını da sözlerine ekledi.

KIBRIS ÇOK İYİ GİDİYOR, BAZI TURLAR BİTTİ

Setur Yurtiçi Turlar Yöneticisi Serhat Günay, 29 Ekim satışlarının son dakikada canlandığını belirterek özellikle Kıbrıs'a inanılmaz hızlı bir talep oluştuğunu söyledi

Fiyatların Kurban Bayramı dönemine göre çok makul olduğuna işaret eden Günay, "Özellikle havaların da düzelmesi herkeste bir gitme isteği uyandırıyor. Kültür turlarında da iyi satışlar görüyoruz. Zaten bu tip kısa tatillerde ilk akla gelen yerler yakınlar, kültür turları ve Kıbrıs oluyor" dedi.

29 Ekim için hazırladıkları GAP ve Kapadokya turlarının bittiğini söyleyen Günay, havaların böyle gitmesi durumunda İstanbul'un yakın çevresinde de yer bulmanın zor olacağını kaydetti.

Hafta başından bu yana Kurban Bayramı yurtiçi satışlarının da hızlandığını kaydeden Günay, "çünkü yurtdışı şişti, 200 euroluk uçak biletleri 1000 euroya kadar dayandı. Yurtdışına gidemeyenler şimdi içeriye yöneliyor" dedi.