Olay, Ulus Mahallesi Barış Sokak'ta meydana geldi. Uzun yıllar önce Bitlis'ten Bursa'ya göç eden İzzet ve Mecbure Ünal çiftinin 5'i kız 3'ü erkek 8 çocuğundan Erikli'deki bir tekstil atölyesinde çalışan Gurbet Ünal ve Fatma Ünal ile Haşim İşçan İlköğretim Okulu son sınıf öğrencisi Ayşe Ünal dün gece saat 24.00'te evlerindeki odalarında kömür sobasını yakarak uykuya daldılar.

Bu sabah 06.30'da tekstil atölyesinde çalışan genç kızları almak için servis minibüsünün evin önüne gelmesiyle acı olay ortaya çıktı. Klakson çalarak genç kızları çağırmasına rağmen yanıt alamayan servis şoförü evin ziline basarak uyarmak istedi.

Kapıyı açan baba İzzet Ünal, kızlarının uykuda kaldığını sanarak üç katlı evin en üst katında bulunan kızlarının odasına çıkınca korkunç manzara ile karşılaştı. Kızlarını yataklarında hareketsiz halde bulan İzzet Ünal, servis şoförünün yardımıyla kızlarını kendi aracına ve servis minibüsüne taşıyarak Yüksek İhsas Hastanesi'ne kaldırdı. Burada yapılan muayenede 3 genç kızın da öldüğü belirlendi.

Baba İzzet Ünal, kızlarının dün gece odalarına gidip hava soğuk olduğu için kömür sobasını yakarak uykuya daldıklarını belirterek, ôSabah servis minibüsü gelince uykuda kaldıklarını zannettim. Odalarına çıktığımda üçü de baygın gibiydi. Kurtarılacakları ümidiyle hastaneye götürdüm" dedi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

DHA