1- HİSSELERİNİ SATMADI MI?
2- MAFYA LİDERİNİN KISKANÇLIĞI MI?
3- ZEHİR TACİRLERİNİN HEDEFİ Mİ OLDU?

İstanbul Şişli'deki evinin önünde 8 Aralık 2008 günü uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Love Bar'ın işletmecisi Engin Temel cinayetinde, sır perdesi henüz aralanamadı. Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem G.'nin 197 gün sonra teslim alınmasının ardından, polisin elindeki bir faili meçhul dosyası daha düşmüş oldu. Gözler yeniden Engin Temel olayına çevrildi. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve ekibi şimdi bu cinayete yoğunlaştı.

ÖLENE KADAR TEHDİT
Polisin üzerinde durduğu üç derin şüphe var. Polis, Engin Temel'in bazı barlarla ortaklığı ve sahip olduğu hisseler üzerinde odaklandı. Engin'in İstanbul Taksim'de bulunan ünlü bir gece kulübünde yüzde 17 hissesi bulunuyordu. İddiaya göre genç işletmeci, öldürülene kadar hisseleri satması için tehdit edildi. Bu konuyla ilgili üç kişinin ifadesine başvuruldu.

O KADIN KAYIP
İkinci derin şüphe ise Engin Temel'in bir otopark mafyasının liderinin sevgilisiyle olan ilişkisine yönelik. Araştırılan iddialara göre Engin, otopark mafyası E.K.'nın sevgilisiyle mesajlaşıyordu. Mesajları gören E.K. kadını çatalla yaraladı. Bu tarihten itibaren adı öğrenilemeyen sevgili kayıplara karıştı. İfadesi alınan E.K. serbest bırakıldı.

SATIŞA İZİN VERMEDİ
ÜÇÜNCÜ iddia ise uyuşturucu satışına ilişkin. Engin Temel gece hayatının yakından tanıdığı başarılı bir isimdi. İşletmesini aldığı mekanlar tıklım tıklım doluyordu. Bu yüzden mekan sahipleri Engin Temel'in kendileri için çalışmasını istiyordu. Engin, birçok teklifi geri çevirdi. Onun hızlı yükselişi ise uyuşturucu baronlarının da dikkatini çekti. Engin'le irtibata geçen uyuşturucu satıcıları, satışa izin vermesini istedi. Ancak Temel her defasında zehir tacirlerini geri çevirerek işlettiği mekanlarda uyuşturucu ticareti yapılmasını engelledi./akşam