Muğla Devlet Hastanesi Başhekimi Fahri Tuna, 2 kilo 300 gram ağırlığında dünyaya gelen bebeği, tedavisinin sürdüğü yeni doğan yoğun bakım servisinde ziyaret ederek, sağlık durumu hakkında bilgi aldı. 
     AA muhabirine yaptığı açıklamada, bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Tuna, ''Arkadaşlarımız gereken herşeyi yapıyor. Bebeğe, anne sütü verilemiyor. Anne sütü bebekler için özellikle bir yaşına kadar hayati önem taşıyor. Sağlık Bakanlığı'nın aradığı şartları taşıyan bir anne, bebeğe gönüllü annelik yapabilir'' dedi. 
     Bebeğin sağlık durumu hakkında bilgi veren Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ümit Pirim de bebeğin genel durumunun iyi olduğunu söyledi. 
     Öncelikli amaçlarının çocuğun beslenmesini düzenlemek olduğunu ifade eden Pirim, şöyle konuştu: 
     ''Bebeğe, beslenmesinde sorun yaşanmaması için mama veriyoruz. Anne sütünün yerini hiçbir mama tutmaz. Gönüllü bir anne adayı, gerekli prosedürleri yerine getirdikten sonra bebeğe anne sütü verirse iyi olur. Hastanemizde yeni doğum yapan annelere, bu yönde bir bilgilendirme yaptık. Bebeğe, bir gönüllü anne bakarsa, gerekli raporlarla, bebeğin temel ihtiyaçları konusunda destek oluyoruz. Gönüllü annelik sürecinde babanın onayınında alınması gerekiyor.'' 
     Muğla'nın Çırpı köyünde yaşayan, 8 aylık hamile olduğu öğrenilen 19 yaşındaki Demet Özsoy, doğum sancısı başlayınca eşi ve yakınları tarafından Muğla Devlet Hastanesi'ne getirilmiş, acil serviste doğumun başladığının fark edilmesi üzerine genç kadın, hastanenin kadın doğrum servisine kaldırılmıştı. 
     İlk müdahaleyi yapan doktorların yaptıkları kalp ve solunum masajına rağmen Özsoy, yaşamını yitirmiş, anneye yapılan müdahale sırasında, başka bir sağlık ekibi de 8 aylık bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesini sağlamıştı. 3 dakikalık operasyonla dünyaya gelen 2 kilo 300 gram ağırlığındaki erkek bebeğe ''İsmail'' adı verilmişti.