Atay, “Çok çocuk yapmayı önermek niye” başlığı ile yaptığı açıklamada Tabip Odası olarak 2 çocuğa taraf olduklarını 2"den fazla çocuğa karşı olduklarını açıklayarak “Üç çocuğun devlet politikası haline gelmesinin öncelikle kadınlar olmak üzere tüm toplum üzerinde ağır sonuçları olacaktır” dedi.
Aydın Tabip Odası başkanı Eralp Atay, açıklamasında “Sayın Başbakandan başlayarak bazı bürokratlarımız tarafından ifade edilen en az üç çocuk veya çok çocuk önerisi gerçekten ülkemizin geleceğini değiştirecek önemli bir karar mı? Başbakan bu söylemin arkasında olduğunu hatta üç çocuk değil, en az üç çocuk istediğini kamuoyuyla paylaştı, her nikah şahitliğinde de vurgulayacak gibi duruyor. Anlaşıldığı üzere üç çocuk devlet politikası haline getirilecek. Nitekim Kırıkkale Valisi üç çocuk yapma şartıyla yoksullara ücretsiz gelinlik dağıtacağını açıkladı. Aydın Valisi de “Aile planlamasını abartmayın, yoksa 2038"de Fransa gibi oluruz” diye konuştu. Üç çocuğun devlet politikası haline gelmesinin öncelikle kadınlar olmak üzere tüm toplum üzerinde ağır sonuçları olacaktır. Türkiye, aile planlaması konusunda yürütülen çalışmalar sonucunda 45 yıl gibi bir zaman diliminde toplam doğurganlık hızını yüksek doğurganlık hızı olan 5 çocuktan, nüfusun kendini yenileyecek düzey olan 2 çocuğa hızla düşüren nadir ülkelerden biridir. Bu doğurganlıkla 2008 yılında 74,8 milyon olan nüfusumuzun 2025"de 87,8 milyon kişi olması beklenmektedir” dedi.

“ÜLKE NÜFUSUNUN YÜZDE 26,8"İNİ DOĞURGAN ÇAĞDAKİ KADINLAR OLUŞTURUYOR”
Türkiye"de 65 yaş üstü nüfusun halen tüm nüfusun sadece yüzde 5,7"sini oluşturduğunu kaydeden Aydın Tabip Odası Başkanı Atay, “Türkiye nüfusunun yüzde 26,8"ini doğurgan çağda kadınlar oluşturmaktadır ve nüfusun yaklaşık yüzde 50"si de 25 yaş altındadır. Yani nüfusumuzun azalacağı öngörüsü doğru değildir. En az 30 sene daha istihdam ihtiyacı olan genç sayısı artacaktır” ifadelerine yer verdi. iha