Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Kekova Sahil Güvenlik Bot Komutanı Ahmet Toyar ve Üçağız Köyü Muhtarı Salih Çan, batan ''Zorbey'' adlı yük gemisinin çevresinde incelemelerde bulundu.

Kaymakam Karaman, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, geminin tamamen su altında kaldığını bildirdi. Geminin çevreye bir zararı olmadığını ifade eden Karaman, Antalya Valiliği'nde de gemiyle ilgili, bir vali yardımcısı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Akdeniz Üniversitesi ve Denizcilik Müsteşarlığı yetkililerinden oluşan bir komisyon oluşturulduğunu bildirdi.

Komisyonda kendisinin de bulunduğunu ifade eden Karaman, şöyle konuştu:

''Çevre uzmanlarından oluşan bir komisyon da önümüzdeki haftalarda geminin içindeki buğdayın ileride olabilecek zararı noktasında incelemelerde bulunacak. Geminin içindeki yükün çıkarılmasıyla ilgili çalışmalar da hız kazanacak. Şu aşamada bölgemizde bir tehlike görülmüyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı botlarımız burada gerekli kontrolleri yapacaklar. Biz de hızlı bir biçimde bu sorunun üstesinden gelmeye çalışacağız.''

Üçağız köyü muhtarı Salih Çan da geminin battığı bölgede, sahilde yeşil renkte bir doku oluştuğuna dikkati çekti. Bu oluşumun, geminin içindeki buğdaydan kaynaklanabileceğine işaret eden Çan, ''Bizler turizmle geçinen insanlarız. Geminin bir an önce buradan kaldırılması gerekir'' dedi.

Rusya'dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) 3 bin ton buğday götüren Kamboçya bandıralı ''Zorbey'' isimli gemi, Demre'de 3 Kasım 2011'de kayalıklara çarparak yan yatmış, daha sonra römorkörle Tersane Koyu'na çekilmişti.