35 bin şehit yakını ve gaziden ilk grubun ataması dün yapıldı. Ataması yapılanların sevincini iftarda paylaşan Başbakan Erdoğan, ikinci müjdeyi verdi, “Bu ilk grup kardeşlerimizi önümüzdeki günlerde yenileri takip edecek” dedi.
 

Son yapılan yasal düzenlemeyle kamuda istihdam edilecek yaklaşık 35 bin şehit ve gazi yakınından ilk grup dün yapılan kura töreniyle istihdam edildi. Başbakan Erdoğan’ın kura butonuna basmasıyla 3 bin 527 kişinin ataması yapıldı. Şehit yakınları ve gazilerle iftarda bir araya gelen “Hükümet olarak şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmanın çabası içinde olduk” dedi.  Erdoğan, şöyle konuştu:

‘Emanete sahip çıkıyoruz’

“Bize düşen o şehitlerin geride bıraktıklarına sahip çıkabilmektir. Son 12 yıl içinde çok önemli düzenlemeler yaptık. Özellikle son yaptığımız düzenlemeyle şehit yakınları ve gazilerimizin bir çok haktan yararlanma kapsamını genişlettik. Bugün 3527 şehit yakını, gazi-gazi yakını ile  terör mağduru sivil vatandaşlarımızla ilgili atamaları gerçekleştireceğiz. Bu ilk grup kardeşlerimizi önümüzdeki günlerde yenileri takip edecek.”

‘Teröristbaşının elini sıkmadık’

Çözüm sürecine de değinen Erdoğan, “Hiçbir şekilde, kimseye taviz verilmiyor. Biz bugüne kadar terörist başının elini sıkmadık. İdamla yargılanırken atmaları gereken adımları atmayanlar bize hesap soramazlar.”

İLK ATAMA NEVŞEHİR’E

Başbakan, eşi Emine Erdoğan ve bakanlar Efkan Ala, Faruk Çelik, Ayşenur İslam ve İsmet Yılmaz’la kura töreninde butona bastı. İlk ataması yapılan şehit yakını Ramazan Çiftçi MEB kadrosunda Nevşehir’e memur atandı.