2009’da te­me­li atı­lan ve açı­lı­şı­nı ge­çen Mar­t’­ta Sağ­lık Ba­ka­nı Meh­met Mü­ez­zi­noğ­lu, AB es­ki Ba­ka­nı Ege­men Ba­ğış, Mil­li Eği­tim es­ki Ba­ka­nı Ömer Din­çer ve Bah­çe­li­ev­ler Be­le­di­ye Baş­ka­nı AK­P’­li Os­man De­ve­li­oğ­lu­’nun yap­tı­ğı has­ta­ne hâ­lâ şan­ti­ye gi­bi…

Kablolar ortalıkta ölü­me da­ve­ti­ye çı­ka­rır gi­bi

Ölü­me da­ve­ti­ye çı­ka­rır gi­bi has­ta­ne­de elek­trik pa­no­su ve elek­trik kab­lo­la­rı açık­ta bırakılmış.

Merdiven kapatılmış

İn­şa­atın de­vam et­ti­ği kat­la­ra hastaların çı­k­ma­ma­sı için mer­di­ven­ler­de böy­le ön­lem alın­mış!

İki yol ara­sı iş­ken­ce!

Se­çi­me ye­tiş­tir­mek için ale­la­ce­le açı­lan has­ta­ne­de ame­li­yat­ha­ne, cer­ra­hi ser­vi­si, la­bo­ra­tuv­ar ve rönt­gen bö­lü­mü yok. Sa­de­ce ba­zı po­lik­li­nik­ler hiz­met ve­ri­yor. Asıl eziyeti ise zo­run­lu ola­rak İs­tan­bul 70. Yıl Fi­zik Te­da­vi Re­ha­bi­li­tas­yon Eği­tim ve Araş­tır­ma Has­ta­ne­si­’n­den bu­ra­ya ta­şı­nan has­ta­lar ya­şı­yor. Ye­ni has­ta­ne­de ya­tan felç­li bir has­ta, rönt­gen için di­ğer has­ta­ne­ye am­bu­lans­la ta­şı­nı­yor. İki yol ara­sın­da ezi­yet çe­ki­yor.


Kor­ku fil­mi se­ti gi­bi

Fi­zi­ki ola­rak da bir­çok ek­si­ği olan has­ta­ne­yi ye­rin­den in­ce­le­dik. Or­ta­ya kor­ku fil­mi set­le­ri­ni arat­ma­yan gö­rün­tü­ler çık­tı: “Mer­di­ven­ler­de lam­ba­lar yan­mı­yor. Elek­trik kab­lo­la­rı açık­ta. Mon­ta­jı ya­pıl­ma­mış ağır ka­pı­lar ge­li­şi gü­zel du­va­ra yas­lan­mış, do­ku­na­nın üze­ri­ne düş­me­yi bek­li­yor… Asan­sör­ler sü­rek­li arı­za­lı. Ye­mek­ha­ne­nin gi­ri­şin­de çi­men­to çu­val­la­rı du­ru­yor. Özel­lik­le fi­zik te­da­vi için -2. ka­ta inen has­ta­lar in­şa­at ha­lin­de­ki ko­ri­dor­lar­dan ge­çi­yor.”

Has­ta­ne ça­lı­şan­la­rı ey­lem yap­mış­tı

Hastanenin ek­sik­le­ri sağ­lık ça­lı­şan­la­rı­nı da is­yan et­tir­di. Bir grup Sağ­lık ve Sos­yal Hiz­met Emek­çi­le­ri Sen­di­ka­sı üyesi doktor has­ta­ne önün­de ey­lem yap­tı. Bi­na­nın gös­ter­me­lik ola­rak açıl­dı­ğı­nı sa­vu­nan dok­tor­lar, “Sa­de­ce fi­zik te­da­vi bö­lü­mü hiz­met ve­ri­yor. Has­ta­lar es­ki bi­na ile ye­ni bi­na ara­sın­da me­kik do­ku­yor. Bu­ra­da mu­aye­ne olu­yor ora­da rönt­gen çektiriyor” de­di. Ey­le­me ka­tı­lan fi­zik­sel en­gel­li Yu­nus Akın­cı­oğ­lu ise, “Bu has­ta­ne fi­zik te­da­vi­si gö­ren has­ta­lar için uy­gun de­ği­l” di­ye ko­nuş­tu.

Sözcü