Kendi bakanlıklarının bütçelerinin görüşülmesinin bitiminde saat 01.30'da Meclis'ten ayrılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Çankaya Hoşdere Caddesi'nde bulunan bir çorbacıya gitti. Bakanlara AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür de eşlik etti. 
 
Bakan Yıldız, çıkışta yaptığı açıklamada, ''Üç bakanlığımızın bütçesini tamamladık. Üzerine de bir çorba içelim dedik'' dedi. Bakan Çağlayan, ''Meclis'ten çıktığımızda saat 01.00'i geçiyordu. Bizim öyle uyku saatimiz yok 03.00'den evvel. Bütçe bitti. Bu saatte bakanlığa da gidemezdik. Gelip karnımızı doyuralım dedik. İşkembe içtik. Üç bakan sohbet ettik. Hakan Şükür kardeşimiz bize futboldan anlattı'' diye konuştu. Bakanlar tokalaştıktan sonra çorbacıdan ayrıldı. 
 
Bakanların içeride sohbet ettikleri sırada çorbacının ışıkları iki kez kısa süreli olarak kesildi. Alarmın da çalması üzerine dışarıda bekleyen korumalar telaşa kapıldı. Yaşanan panik, jeneratörün devreye girip ışıkların yanması ile son buldu.