2011 yılında 120 bin marka tescil başvurusu ile Fransa'yı geçen Türkiye, 2012 yılının ilk üç ayına göre de yıl sonunu zirvede bitireceğe benziyor. Türk Patent Enstitüsü verilerini değerlendiren marka ve patent vekili Rüştü Gümüş, 2012 yılının ilk üç ayındaki başvuru rakamlarıyla yılsonunda hedeflenen 150 bin yeni marka başvurusuna ulaşmanın zor olmadığını belirtti.

2011'de marka tescil başvurularında yükselişe geçen Türkiye, ilk aydan 10 bin barajını aşarken, Mart ayının sonunda 30 bin yeni marka başvurusuna ulaşmayı başardı. 2011 yılının Ocak ve Şubat aylarında 3104 marka tescil edilmişken, 2012 yılının aynı dönemlerinde marka tescil oranı yüzde 181 artarak 8735 sayısına ulaştı. Ocak ve Şubat aylarında tescille sonuçlanan markalar da en çok 35. sınıf ( mağazacılık - satış ) tercih edildi.

2012 yılının ilk iki ayında İstanbul en çok marka tescili gerçekleştiren ilimiz olurken Ankara, İzmir ve Bursa ise tescillenmiş marka sayılarıyla ilk sıralarda yer almayı başaran illerimiz oldu. Ardahan, Tunceli, Bayburt, Gümüşhane ve Hakkari' de ise bu iki ayda marka tescili gerçekleşmedi.

Tüm dünya ülkelerinin markalarını tescil yoluyla korumaya çalıştığını belirten Acar Patent Ltd. Genel Koordinatörü Rüştü Gümüş, Türkiye'de marka başvurularındaki artışın, markalarımızı koruma arzusunun göstergesi olduğunu belirtti.