Jandarma Genel Komutanlığı'na ait bir S-70 Sikorsky tipi helikopterin, Dağlıca'nın 12 kilometre kuzeydoğusundaki Deryan Tepe'ye inişe geçtiği sırada düşmesi sonucu şehit olan uzman çavuş Regaip Şahin'in evine acı haber ulaştı.

Sakarya Valiliği Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürü Taylan Şanlı ve Sakarya Garnizon Komutanlığı'ndan askeri personel, Şahin'in, Serdivan ilçesi 32 Evler Mahallesi Duru Sokak'ta yaşayan babası Hayrettin ve annesi Sevim Şahin'e şehit haberini verdi. Oğlunun şehit olduğu haberini alan anne fenalaştı. Şehidin evine ve sokağına Türk bayrakları asıldı. Evin önünde sağlık ekipleri hazır bekletildi.

Evinin önünde taziyeleri kabul eden baba Hayrettin Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun en son bir ay önce izne geldiğini söyledi. Oğlunun yeni nişanlandığını kaydeden Şahin; "11. ayda düğün yapmayı düşünüyorduk. Hepimizin başı sağolsun. Vatan sağolsun. Yapacak bir şey yok" dedi. Şehidin 3 kardeşten en büyüğü olduğu öğrenildi.

4 helikopter mürettebatı ve 11 kişilik emniyet timi ile birlikte Yüksekova'dan kalkan Jandarma Genel Komutanlığı'na ait bir S-70 Sikorsky tipi helikopterin, Dağlıca'nın 12 kilometre kuzeydoğusundaki Deryan Tepe'ye inişe geçtiği sırada düşmesi sonucu 5 asker şehit olmuş, 7 asker yaralanmıştı.

Şehit Uzman Çavuş Muharrem Saygun'un babaocağına ateş düştü

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen Uzman Çavuş Muharrem Saygun'un (23) Amasya'nın Suluova ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

Şehit Uzman Çavuş Saygun'un Girne Mahallesi'ndeki baba ocağına giden Kaymakam Harun Sarıfakıoğulları ve askeri yetkililer, aileye oğullarının şahadet haberini verdi. Evli ve bir kız babası olduğu öğrenilen şehidin baba ocağı, haberin duyulmasının ardından Türk bayrakları ile süslendi.
Kadir ve Muazzez çiftinin üç çocuğundan ortancası olan Muharrem Saygun'un baba evinden ağıtlar yükseliyor.

Bir şehit ateşi de Ankara'ya düştü
Hakkari'deki helikopter kazasında şehit düşen Astsubay Mümtaz Çağlar'ın Ankara'daki baba ocağına ateş düştü.

Şehidin ailesinin yaşadığı Kuşçağız Mahallesi 362. Sokaktaki eve gelen askeri yetkililer, Çağlar'ın şehit olduğunu ailesine bildirdi. Haberi alan aile gözyaşlarına boğulurken ailenin oturduğu apartmana dev Türk Bayrağı asıldı. Keçiören Belediyesi'nin, şehidin ailesinin yaşadığı sokağa, taziye çadırı kuracağı belirtildi.

Şehidin babaevinde yas
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teknik arıza nedeniyle düşen helikopterde şehit olan beş askerden Piyade Uzman Çavuş Muhammed Şahin'in baba evinde üzüntü hakim.

Sarıgöl ilçesine bağlı Yeşiltepe köyünde ikamet eden Rıfat-Hüsniye Şahin çiftine, acı haberi İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Üsteğmen Güncay Taşdemir ile Sarıgöl Kaymakamlığına vekalet eden Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan verdi. Evin önünde 112 acil servis ekipleri de hazır beklerken, haberi alan köy sakinleri Şahin çiftinin evinin önünde toplandı.

Çiftin 6 çocuğunun en küçüğü olan Piyade Uzman Çavuş Muhammed Şahin'in (28), evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi.