Anayasa Mahkemesi'nin dün verdiği ihlal kararının ardından bugün İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi Balyoz Davasısanıkları hakkında tahliye kararı verdi. Tahliye kararının ardından sanıklar birer birer cezaevinden çıkarken üç asker tahliye olamadı.

O isimler Emekli Askeri Hakim Ahmet Zeki Üçok, Yarbay Seyfettin Alevcan ve Albay Ahmet Gökhan Rahtuvan. Albay Üçok yargılandığı "Hipnoz Davası" nedeniyle cezaevinden çıkamadı. Ahmet Zeki Üçok bu davaya bakan Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 7 buçuk yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Yarbay Seyfettin Alevcan ise İzmir casusluk davasında tutuklu yargılamasının devam etmesi nedeniyle cezaevinde kalmaya devam edecek.

Cezaevinden çıkamayan son isim Albay Gökhan Rahtuvan ise Balyoz Davası başladığında yurt dışındaydı. Daha sonra tutuklanan Rahtuvan Balyoz Davası sanıklarından ayrı yargılandığı için Balyoz Davası sanıklarıyla beraber tahliye olamadı. Rahtuvan’ın dosyasının karışıklık nedeniyle bulunamadığı, bu yüzden işleme konulamadığı öğrenildi.