3 Aralığın hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle erken kutlama yapan Aydın’daki engelliler sabah saatlerinde toplanarak Atatürk Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önüne çelenk bıraktılar. Daha sonra Engelli Dernekleri adına basın açıklaması yapan Altınokta Körler Derneği Aydın Şubesi Başkanı Bayram Özen, 2005 yılında çıkan özürlüler kanunu ile engellilerin kağıt üzerinde önemli hak ve kazanımlar elde ettiğini dikkat çekti. 2005 yılından bu yana geçen 6 yılda bu kazanımların ‘Kuvveden fiile’ geçemediğini dile getiren Özen, “Yasanın çıkmasıyla yaşadığımız mutluluk ve iyimserlik havası bugün panik ve çaresizliğe dönüştü. Engellilerde karamsarlık egemen oldu. Biz 2022 Sayılı yasadaki muhtaçlık sınırının asgari ücretle belirlenmesini, bu aylığın, hiçbir kriter gözetmeksizin işsiz tüm engellilere ödenmesini istiyoruz. 2022 Sayılı Yasa ile ödenen muhtaçlık aylığı engelliler için bir işsizlik tazminatına dönüştürülmelidir. Engelliler olarak hala bütün acımasızlığı ile süre giden engellilere yönelik ayrımcı düzenlemelerin ve uygulamaların sona erdirilmesi ve kamuoyunun bu hususta bilinçlendirilmesi için TBMM’den ayrımcılık yasasının bir an önce çıkarılmasını istiyoruz” dedi.
Çelenk koyma programı günün anısına hatıra fotoğrafı çekimiyle son bulurken, engelliler günü kutlamaları Atça’da yapılacak olan eğlence programı ile son bulacak.
Atatürk Meydanı’ndaki çelenk koyma programına engelli derneklerinin üyelerinin yanı sıra Aydın Belediye Meclis Üyesi Sümran Ünal, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Çenet, AK Aydın İl Başkanı Sadık Atay ve CHP Aydın Merkez İlçe Başkanı Barış Altıntaş katıldı.