Galatasaray Dergisi"nin nisan ayı sayısında, sarı-kırmızılı futbolcuyla yapılan söyleşiye yer verildi.

Geçen sezon dizinden yaşadığı sakatlığın ardından, tedaviyle geride kalan 1 yılı aşkın sürede 3 ameliyat geçiren Uğur, Süper Lig"in son 3-4 haftasında tam olarak hazır duruma geleceğini kaydetti.

Kendisine, futbolu bırakacak bir durum olmadığının söylendiğini, ancak uzun süren tedavide umutsuzluğa kapıldığını ifade eden Uğur, "Yaşım gençti. Kulübüm de bana çok destek verdi. Benimle o dönem beş yıllık sözleşme imzaladılar. Teknoloji de çok hızlı ilerliyor. Bunu da bir avantaj olarak gördüm. Umutsuz olduğum günler de oldu. Annemle babamla ne iş yaparım diye konuştuğumu da biliyorum. Üniversite sınavına mı girerim, ne yaparım dedim. Belki bir restoran gibi bir yer açarım diye düşündüm. Kendimi daha kısa süreli bir sakatlığa hazırlamıştım. Bu kadar uzun sürmesi benim umutsuzluk yaşamama sebep oldu" diye konuştu.

Kondisyon açısından bir sorunu bulunmadığını anlatan sarı-kırmızılı futbolcu, ancak şu anda istediği gibi mücadeleye giremeyeceğini, her hafta daha iyi duruma geldiğini, ilk aylarda yaşadığı sorunları atlattığını belirterek, "Tahmin ediyorum ki, son 3-4 hafta tam anlamıyla hazır olacağım. Şu anda bütün çalışmalara katılabiliyorum. Son üç aydır her gün salonda ya da sahada çalışıyorum. Bu sakatlık döneminde tedavi ve antrenman kaçırmamak için de genelde tesiste kaldım" şeklinde konuştu.

Kendisine "Küçük Kaptan" dendiği hatırlatılarak yöneltilen "Kaptanlık vasıfları sende var mı" şeklindeki soru üzerine, Galatasaray"a kaptan olmanın hedeflerinden bir tanesi olduğunu kaydeden Uğur,şunları kaydetti:

"Bu biraz da arkadaşlarınla olan diyaloğuna da bağlı. Kendini kabul ettirmek gerekir. Oynadığımız mevki biraz daha fedakarlığın ön plana çıktığı bir pozisyon. Defans oyuncuları hep agresif olarak tanımlanır. Bununla da ilişkisi olabilir. Ben Galatasaray altyapısında kaptanlık yaptım. Genç ve ümit milli takımda kaptanlık yaptım. Ümit milli takımda hocalarım sakat olduğum halde benim kamplara gelmemi istiyorlardı. Kaptanlık böyle bir şey. Benim hayallerimden bir tanesi de Galatasaray"a kaptanlık yapmak."

"Türkiye"de genç oyunculara güvenilmediğini" ifade eden Galatasaraylı futbolcu, "Brezilya"dan gelen 20 yaşındaki oyuncuya koca bir sezon dayanılıyor. Kumaşı iyi diye haftalarca bekliyorlar. Türk oyuncu hata yapınca neden bu genç oyuncuyu oynatıyorsun diye eleştiride bulunuyorlar" şeklinde konuştu.