Antalya Defterdarı Hidayet Mat, ''İlimizde 10 Temmuz 2012 tarihi itibariyle 2B arazileri ile ilgili tüm başvurularda 25 bine yaklaşılmakta olup, Milli Emlak Otomasyon Projesi kayıtlarına göre de 2B başvurusu yapılan iller arasında ilk sırada bulunmaktadır'' dedi.Hidayet Mat, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya'da 2B arazisi kullanıcılarının satın alma başvurularının 7 Mayıs'tan bu yana sürdüğünü hatırlattı. 2B arazilerinin satın alınmasında belediye mücavir alan sınırları içinde 3 yılda faizsiz 6 taksit, belediye mücavir alan sınırları dışında ise 4 yılda faizsiz 8 taksitte ödenebilmesi imkanları getirildiğine değinen Mat, 2B arazisi kullanıcılarına ''tarihi fırsat'' niteliğinde avantajlar sağlandığını vurguladı.

SAYI 25 BİNE YÜKSELDİ

Antalya'da 2B arazisi kullanıcılarının 6292 sayılı yasayla kendilerine tanınan fırsata yoğun ilgi gösterdiğini belirten Hidayet Mat, açıklamasında, ''İlimizde 10 Temmuz 2012 tarihi itibariyle 2B arazileri ile ilgili tüm başvurularda 25 bine yaklaşılmakta olup, Milli Emlak Otomasyon Projesi kayıtlarına göre de 2B başvurusu yapılan iller arasında ilk sırada bulunmaktadır'' ifadesini kullandı.

Mat, avantajlardan yararlanmanın ön şartının, satış bedellerine mahsup edilmek üzere belediye ve mücavir alan sınırları içinde olan taşınmazlar için 2 bin lira, dışında olanlar için ise bin lira başvuru bedeli yatırarak satın alma başvuru yapmaları olduğunu anımsattı.

Hidayet Mat, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Bununla birlikte 4 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren 345 no'lu Milli Emlak Genel Tebliği'ne göre 2B arazisi kullanıcıları başvuru bedellerini başvuru süresinin bitim tarihi olan 30 Ekim 2012 tarihine kadar ödemek şartı ile başvuru bedeli ödemeksizin başvuru yapabileceklerdir. Bu şekilde başvuru yapanlar dilekçelerinin altına 'Başvuru bedelini yatırmadan başvuru yaptım, başvuru süresinin bitimine kadar başvuru bedelini ödemem gerektiğini, aksi halde herhangi bir bildirime gerek kalmaksızın tüm haklarımın düşeceğini biliyorum' ifadesini yazıp imzalaması gerekmektedir. Vatandaşlarımızca 2B başvuru bedellerinin, Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası tüm şubeleri ile Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü ve Mal Müdürlüklerine yatırılabilmesi mümkündür. 2B arazileri ile ilgili bilgi için @antalyada2b twitter adresi, [email protected] e-mail adresi ve 02422386502 no'lu telefon danışma hattından her türlü soru cevaplandırılmakta ve bilgi verilmektedir.''

Mat, bugüne kadar başvuruda bulunmayan vatandaşların kendilerine sunulan fırsattan yararlanmaları için son başvuru tarihinin 30 Ekim 2012 olduğunu kaydetti.