Yönetimin özgürlüğüne kavuşması halinde kayıtsız şartsız takımın başına getirmeyi planladığı Tayfur Hoca, "Şu anda Carlos Carvalhal çok iyi gidiyor. Düzeni bozmak istemem" düşüncesinde...
 
Beşiktaş sportif anlamda sıkıntılı süreci başarılı bir şekilde geçerken, diğer yandan gözler ve kulaklar Metris Cezaevi'nden gelecek haberde... En önemlisi de teknik direktör konusu... Süreci hatırlarsak, Havutçu'nun tutuklanmasının ardından takımın başına geçici olarak Carlos Carvalhal getirilmişti. Portekizli hoca da görevi emaneten kabul ettiğini belirtip takımın 1 numaralı hocasının Tayfur Havutçu olduğunu söylemişti. Bu düşüncede şu an için bir değişiklik yok. Ancak düşüncesi değişen ve takımın başarısını düşünen Tayfur Havutçu'da değişim var...
 
CARVALHAL'E GÜVENİYOR
 
Siyah-Beyazlı yönetim dört gözle beklediği tahliye kararının ardından Tayfur Havutçu'yu hemen takımın başına getirmek istiyor. Ancak yeni sezona kendisinin hazırladığı öğrencilerini TV'den izleyen ve sergilenen futbol konusunda yorumlarını takıma ve teknik heyete ileten Havutçu, bu konuda biraz kararsız. Nedeni ise "İlla birinci adam olayım" kaygısı değil Beşiktaş'ın başarısı... Sportif anlamda iyi bir gidişat olduğunu ve Carlos Carvalhal'in de iyi bir yönetim gösterdiğini düşünen Tayfur Hoca, düzenin bozulmasından endişeli. Bu nedenle de görevde ısrarcı değil.Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Samsunspor Külübü'nün Yönetim Kurulu'nun 8 asil, 16'da yedek üyesi istifa ettiklerini duyurdu.
 
Samsunspor Kulübü As Başkanı Tarık Cengiz, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle bir otelde, konuyla ilgili basın açıklamasında bulundu.
 
Kulüp Başkanı Kazım Yılmaz'ın, kulübü antidemokratik yönetim anlayışıyla yönettiğini iddia eden Cengiz, kulübün 46 yıllık geleneklerinin hiçe sayıldığını belirterek şunları kaydetti:
 
''Kulüp Başkanı Kazım Yılmaz tarafından genel kurul delegelerimize verilen sözler yok sayılmış, ısrarla hayata geçirilmemiştir. Samsunsporumuzun Spor Toto Süper Lig'e çıkmasında ve sayın başkanın kendisinin ve mevcut yönetiminin göreve gelmesinde pay sahibi olan insanlara sırt çevirmesi üzerine üzülerek istifa kararı aldığımızı belirtiyoruz. Dileriz ki bu istifamız sayın başkana bir uyarı olur. Samsunsporumuzu geleneklerimize ve tüzüğümüze uygun bir şekilde yönetir. Büyük hayal ve ideallerle başladığımız bu kutsal görevlerimizden üzülerek ayrıldığımızı açıklıyor, büyük Samsunsporumuza bu zorlu yolda sonsuz başaralar diliyor, cefakar Samsunspor taraftarlarına ve Samsun kamuoyuna saygılarımızı sunuyoruz.''
 
Kazım Yılmaz başkanlığında düzenli aralıklarla toplanması gereken Yönetim Kurulu'nun bugüne kadar bunu gerçekleştiremediğini öne süren Cengiz, kulüp adına verilen kararların tek kişi tarafından alındığını dile getirerek şöyle devam etti:
 
''Yönetimde tek adamlık anlayışı vardı. Parayı ben verdim, her şeyi ben yaparım anlayışı yani. Verilen para sonuçta Samsunspor'a borç olarak verilen bir para. Sağ olsun Kazım başkan kulübe para veriyor ama her verilen paraya da temlik konuyor. Yönetim Kurulu üyeleri, sadece temlik kararına imza atarken Yönetim Kurulu üyesi oldukları hatırlanıyor. Yönetim Kurulu, transfer edilen 21 futbolcunun 20'sini basından öğrendi. Ben bir transfer komitesi üyesi olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, transfer edilen 21 futbolcunun bir tanesi dışında diğerlerini sizlerden öğrendim. 21 transferin 20'sinin transfer maliyetleri de Yönetim Kurulu'na gelmedi. Yani hiç kimse herhangi bir futbolcunun kaç yıllık sözleşmeye imza attığını, kaç yıllık sözleşme yapıldığını bilmiyor. Bu acı gerçeği sizlerle paylaşmak zorunda kaldım.''
-Adnan Sezgin'in göreve getirilme süreci
Adnan Sezgin'in de kulübün sportif direktörlüğüne Yönetim Kurulu'nun bilgisi dışında getirildiğini iddia eden Cengiz, ''Biz sayın başkana Yönetim Kurulu olarak menajer getirmesi konusunda yetki verdik. Adnan Sezgin bu kulübün başına getirildi. Ben Adnan Sezgin'in kariyerini tartışmayacağım. Sezgin'in İstanbulspor'da, Konyaspor'da, Şekerspor'da ve Galatasaray'da yaptıkları ortada. Fakat Adnan Sezgin için bize bir yıllık sözleşme imzalandı denildi ancak kendisiyle iki yıllık sözleşme yapılmış. Çok uçuk rakamlarla anlaşma imzalanmış. Kulübün mali konularından da haberdar olması gereken Yönetim Kurulu'nun hiçbir üyesi, Adnan Sezgin'in ne kadar maaş aldığını kesinlikle bilmiyor. Sadece duyumlardan hareket ediyoruz'' diye konuştu.
Toplantıda diğer Yönetim Kurulu üyelerinden Genel Sekreter Haluk Tan, Futbol Şube Sorumlusu Cahit Kaya, Sağlık İşleri Sorumlusu Can Aydın, Yatırım ve Proje Sorumlusu Selçuk Kemeröz, Halkla İlişkiler Sorumlusu Aykut Çepni, Yurtdışı Sorumlusu Adem Çakır ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yıldız'da, Başkan Kazım Yılmaz ile fikir ayrılığına düştükleri için istifa kararı aldıklarını kaydetti.