Meclis, seçimlere giderken önemli kadro kanunlarına imza attı. Buna göre bu yıl 24 bin 745 öğretmen, 10 bin 600 doktor, 2 bin gümrükçünün yanı sıra SGK'ya bin 500 personel alınacak. Öğretmen ve SGK'ya alınacak personel kadroları Genel Kurul'da, gümrük memuru ve doktor kadroları ise komisyonda kabul edildi.

10 bin 600 doktor alınacak

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, sağlık hizmetlerinin hızlandırılmasını amaçlayan kanun teklifi kabul edildi. Teklife önergeyle eklenen maddelerle Gümrük Müsteşarlığı'na 2 bin personel alınması, Sağlık Bakanlığı'na da 10 bin 600 pratisyen ve uzman doktor alınması kabul edildi.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Sağlık Bakanlığı ile ilgili düzenlemelerin yer aldığı teklife "Gümrük Müsteşarlığı'na 2 bin personel alınmasına ilişkin' hükmün konulmasına yönelik eleştirileri yanıtladı. Yazıcı, bu düzenlemeyi, daha önce komisyondan geçen “Torba tasarıyla” geçirmek istediklerini, ancak bunu yapamadıklarını belirterek, şunları söyledi: “Gümrükte, yıllardır aynı yerde çalışan personel var. Bu personelin uzun süre aynı yerde kalması doğru değil. Biz de bu yüzden, personeli rotasyona tabi tuttuk. Bunun üzerine bazı personel emekliliğini istedi. Bu nedenle personel açığımız ortaya çıktı. Bize bu kadroyu verin. Bu kadroyu verirseniz bunları dışarıdan getirmeyeceğiz, Türk vatandaşlarından alacağız. Bunlar Türk gümrüğünün ihtiyacıdır. Bizim 16 bin personele ihtiyacımız varken, şu andaki personel sayımız 9 bin 125.”

En fazla kadro Milli Eğitim'e

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl, bütçe kanunundaki sınırlamalara bağlı olmaksızın toplam olarak 24 bin 745 yeni öğretmen alacak. Sosyal Güvenlik Kurumu'na da, iş yükünün artması nedeniyle bin 500 eleman alımı yapılacak.