Aydın Kültür Merkezi Kongre Salonu"nda gerçekleşen toplantıya AK Parti Aydın milletvekilleri Atilla Koç, Mehmet Erdem ve Ahmet Ertürk ile AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, AK Parti Kadın Kolları Aydın İl Başkanı Demet Pilevneli, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hakkı Aslan, AK Parti"li İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri ve ilçe başkanlarıyla çok sayıda partili katıldı.

Danışma meclisi toplantısının açılış konuşmasını yapan AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, ilk hedeflerinin parti içindeki eksikliklerin giderilmesiyle, 2011 seçimlerine en iyi şekilde hazırlanmak olduğunu söyledi. Partililerinden umutsuzluğa kapılmamalarını isteyen Atay, “2011 seçimlerine en iyi şekilde hazırlanmanın planlarını yapıyoruz. Sakın umutsuzluklara kapılmayın. Partimizin bütün mensuplarına zor görevler düşüyor. Yedi yıldan bu yana partimizin yapmış olduğu icraatları vatandaşlara en güzel biçimde anlatacağız. Zor bir dönemden geçiyoruz. Hepimiz çok çalışacağız” dedi.

AK Parti"yi gittikleri her yerde vatan hainliği ile suçlayan muhalefet partilerine tepki gösteren AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem de, “Siz vatan sevgisini bize öğretemezsiniz. Milleti millet yapan değerleri bize öğretecek durumda değilsiniz. Bize hocalık, önderlik yapamazsınız. Artık sağ sol kavramı kalmadı. Türkiye"de yeni bir konsept ortaya çıkardılar. Vatana ihanet edenler, vatanı sevenler diye. Bu ikili kavram üzerinden, çirkin oyunlar oynanıyor. Tek amaçları AK Parti"yi alaşağı etmektir. Bizim derin güçlerle, istihbarat örgütleri ile işimiz yok. Bizim partimizin derin güçlerle değil, derin milletle işi var” diye konuştu.

AK Parti"yi zor duruma sokabilmek için çirkin oyunlar oynandığını iddia eden Mehmet erdem, bu mihrapların hedefinin AK Parti"yi iktidardan indirmek olduğunu savundu. AK Parti"nin asla farklı düşünceler içerisinde olmadığını, milletten aldığı güçle millete hizmet etmek için çalıştığını beyan eden Erdem, şunları söyledi: “Bu amaçla başlattığımız demokratik açılım çalışmalarının daha başında olmamıza rağmen sıkça eleştiri alıyoruz. Daha bu çalışmaların başındayız. Bu konuda başarılı olabilmek için karşılaşacağımız güçlüklere hep birlikte göğüs germeliyiz. Demokratik açılım konusunda bize iftira atanlar, kurdukları kapanlarla bizi al aşağı edebileceklerini sanıyorlar. Bizim karşımızda muhalefet partilerinin ve ülkemizdeki derin güçlerin beklentileri var. Onların tek derdi AK Parti"yi iktidardan indirmek ve milleti biz birine düşürmek. Biz asla onlara bu fırsatı vermeyeceğiz. Onların plan ve kapanları varsa Allah"ında bir hesabı var. Er veya geç haklı olanlar bu ülkede haklarına kavuşacaklardır”